Hellas 3 en Triteam Groningen 3 winnen in Groningen

 In Algemeen
2eDivisie

Foto: Cornelis Scheltinga

In Groningen was zondag de derde wedstrijd voor de teams van de 2eDivisie Noord. Tijdens de Runnersworld Speedman werd gestreden over een achtste afstand, waarbij de Kardingeberg een aardige kuitenbijter in het loopparcours was.

Bij de mannen kwam Matthijs Künzel van Zwefilo als eerste over de streep, gevolgd door twee Hellas atleten: Richard Sharp en Marco Glastra. De teamwinst was opnieuw voor Hellas 3 uit Utrecht, tweede werd DTC uit Heerhugowaard en de derde plek was voor Zwefilo uit Langedijk.

Bij de vrouwen deed Triteam Groningen 3 goede zaken in hun thuiswedstrijd. Met Nicole Clerx en Elsemieke Stokman als de eerste twee over de finish kon hen de dagwinst al nauwelijks meer ontgaan. Zij werden gevolgd door Hellas 3 uit Utrecht en TVA 2 uit Almere.

Het algemeen klassement na drie wedstrijden is nu:

Mannen:

1 – Hellas 3 Utrecht

2 – DTC Heerhugowaard

3 – De Dolfijn 2 Amsterdam

Vrouwen:

1 – Hellas 3 Utrecht

2 – Triteam Groningen 3

3 – TVA 2 Almere

Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma: de teams uit Noord reizen af naar Zeewolde voor een wedstrijd over de Olympic Distance. De teams van Zuid doen die dag een Sprint in Oud Gastel.

Comments
 • Marco Glastra
  Beantwoorden

  Verhip – er zijn zelfs regels voor stayeren … en nog wel op de website van de organisatie vd Speedman Groningen …

  “Fiets je eigen wedstrijd. Stayeren is niet toegestaan. Als je dichter naast een andere atleet zit dan 3 meter of dichter achter een andere atleet dan 12 meter (gemeten van voorwiel tot voorwiel) dan heet dat stayeren. Als je iemand inhaalt moet je dat binnen 30 seconden doen en als je ingehaald wordt dan moet je binnen 5 seconden uit een stayerpositie zijn.”

  Tot mijn verbazing heb ik er (op een enkel punt waar dit verkeerstechnisch niet mogelijk was) erg goed aan voldaan in Groningen. Simpelweg door dat dat ene regeltje in mijn hoofd te houden: “Ik mag niet profiteren van anderen want dit is een niet-stayer wedstrijd” (met verder op achtergrond stem van je moeder:’wat gij niet wil …’). Wel mentaal lastig hoor. Moet je af en toe naar de andere kant van de weg uitwijken. Of even het aantal Watts drastisch laten dalen. Pijnlijker maar wel motivatie opleverend: extra gas geven bij een inhaalactie. Nog wat verzurender: een complete ‘kopgroep’ voorbij rijden in laatste 5km. Het goede nieuws is: met sterke benen maak je dan toch nog een goede fietstijd!

  Nu we het er toch over hebben: weet iemand eigenlijk hoe het is om aan een triathlon deel te nemen waar iedereen zo acteert? Ik ben erg benieuwd. Zie uit naar je ervaring hiermee!

  CU,
  Marco

Leave a Comment