Vanaf 2013 ruimte voor andere divisies onder Eredivisie Triathlon

 In Algemeen

In goed overleg met de NTB heeft de organisatie van de Eredivisie Triathlon besloten om pas in 2013 extra divisies toe te voegen aan het concept van de Eredivisie Triathlon. Een aantal verenigingen had reeds aangegeven interesse te hebben om op een lager niveau of in regionaal verband met een team te starten. Voor een aantal verenigingen zouden dat teams geweest zijn naast hun eredivisieteam.

Om een kwalitatief hoogwaardig competitieprogramma neer te zetten en voldoende exposure te genereren voor de eerste editie van de Eredivisie Triathlon, is echter gekozen om pas na het seizoen 2012 de pijlen te richten op het uitbreiden van de competitie. Woordvoerder Jetse Scholma zegt daarover namens Eredivisie Triathlon: “Wij denken dat op deze manier verenigingen en evenementen de kans krijgen om te zien wat het concept inhoudt en enthousiast te raken over deelname, waarmee het instellen van meer competitieniveaus in 2013 realistisch, wenselijk en haalbaar wordt. Dit geeft ons ook de tijd om het concept organisatorisch verder uit te werken, zodat het volgend jaar op een goede manier vertaald kan worden naar de overige divisies.”

Evenementen die geinteresseerd zijn in het organiseren van een wedstrijd in de Eredivisie of een lagere divisie in 2013 kunnen dit op elk moment kenbaar maken via info@eredivisietriathlon.nl.