Inschrijfprocedure NK Sprint en NK Olympische Afstand

 In Eredivisie

Door de opname van het NK Sprint en het NK Olympische Afstand in de Eredivisie Triathlon is het aantal vrij beschikbare startplekken in 2012 erg beperkt. Alle Eredivisie teams kunnen namelijk gegarandeerd een team van vier atleten aanmelden voor deze NK’s. Dit zal ertoe leiden dat beide NK’s dit jaar goed bezet zullen zijn, met een sterker en breder startveld dan de afgelopen jaren. Voor de toekenning van de overige startplekken is een procedure nodig. De parcoursen in Groningen en Veenendaal kunnen een beperkt aantal deelnemers huisvesten. Om de overige deelnemers toe te kunnen laten wordt daarom als criterium gehanteerd de plek op de nationale triathlon ranking per 1 januari 2012. De vrije plekken worden anderhalve maand voorhet betreffende NK toegekend en er wordt een wachtlijst gehanteerd voor eventueel daarna nog vrijkomende plekken. De exacte procedure is hier als PDF te vinden.

Deze week ontvangen de deelnemende teams aan de Eredivisie en de betreffende wedstrijdorganisaties ook de benodigde informatie. Voor vragen over de inschrijfprocedure kan men contact opnemen met de organisatie van de Eredivisie Triathlon of kijken bij de F.A.Q. op onze site.