Lotto steunt Eredivisie Triathlon

 In Algemeen

02b_Lotto_Staand-600De Lotto, de grootste investeerder in de Nederlandse sport en partner van NOC*NSF, heeft bekend gemaakt de Eredivisie Triathlon te steunen. De Lotto investeert jaarlijks ruim 59 miljoen euro in de georganiseerde sport en wordt naamgever van de nieuw opgezette triathloncompetitie voor verenigingen en sponsorteams.

Rembert Groenman, directeur van de Nederlandse Triathlon Bond, is verheugd met de samenwerking. “De Lotto is op zoek naar meer exposure en wij denken dat door naamsverbintenis aan de Eredivisie Triathlon daarin mooie stappen gezet kunnen worden. Deze competitie heeft het in zich een sterk merk te worden in de Nederlandse sportwereld. Als De Lotto groeit, dan groeit ook de bijdrage aan de sport in Nederland en dat gezamenlijke belang willen wij de komende jaren uitdragen.”

De Eredivisie Triathlon gaat op 13 mei van start in Enschede en eindigt op 7 september in Almere. De overige wedstrijden zijn op 17 juni in Groningen, 23 juni in Stein en 18 augustus in Veenendaal. De Lotto Eredivisie Triathlon bevat twee NK’s, een sprinttriathlon, een teamwedstrijd en een teamestafette. De mannencompetitie telt in 2012 22 teams en de vrouwencompetitie kent 13 teams.