Lotto Eredvisie Triahlon gelanceerd met spektakelwedstrijd op campus Universiteit Twente

 In Eredivisie

eredivisie-mannenDe triathlonsport beleefde dit weekend bijzondere momenten. Twee olympische tickets voor Nederlandse vrouwen, een Nederlandse triatleet met een donorhart die een ironman triathlon volbracht en de lancering van de nieuwe topcompetitie Lotto Eredivisie Triathlon. De mannen van Team4Talent uit Huissen en de vrouwen van ProTriathlon uit Zaanstad waren de winnaars van de ouverture op het campusterrein van de Universiteit Twente. De eredivisie is de nieuwe topcompetitie van de Nederlandse Triathlon Bond.

De 27e edititie van de Vredestein UT Triathlon was de gastheer voor de première van de Lotto Eredivisie Triathlon. In de ochtenduren werkten de 22 mannenteams en 13 vrouwenteams een kwalificatieronde af tijdens een supersprinttriathlon. Team4Talent zette direct de toon door met Bas Diederen, Edo van der Meer en Mark Oude Bennink het complete podium te bezetten. Youri Severin leidde ProTriathlon naar plek twee en de talenten van Jong Oranje uit Almere mochten als derde aan het middagonderdeel beginnen. Bij de vrouwen was ProTriathlon van teammanager Eric van der Linden de snelste in de ochtendserie, met Neiske Becks als kopvrouw. Jong Oranje Almere ging als tweede de middagserie in, voor de vrouwen van Hellas uit Utrecht.

In de middaguren leverde de finale het verwachte vuurwerk op toen alle teams met vier atleten een sprinttriathlon afwerkten. Team4Talent trok hard van leer en liet ProTriathlon en Jong Oranje overtuigend achter zich. Ook bij de vrouwen bleek de ochtendserie een goede graadmeter. Na een spannende strijd kwamen de vrouwen van ProTriathlon als winnaressen over de streep, met op korte afstand Jong Oranje Almere en op plek drie Hellas uit Utrecht. De winnaars van de race in Enschede zijn ook meteen de nieuwe koplopers in de tussenstand van de Lotto Eredivisie Triathlon.

De Lotto Eredivisie Triathlon bestaat uit vijf competitiewedstrijden. Teams komen met vier atleten aan de start en de gezamenlijke resultaten bepalen het competitieresultaat. De volgende race is op 17 juni in Groningen tijdens het NK Sprinttriathlon. De Lotto is als hoofdsponsor aan de competitie verbonden. Matong Sportswear en Xendurance zijn afgelopen week gepresenteerd als partners van de Lotto Eredivisie Triathlon.