Eredivisieklassement krijgt vorm na spektakelstuk in Stein

 In Eredivisie

IMG_5144Minder dan een week na de sprintkampioenschappen in Groningen streek het reizende circus van de Lotto Eredivisie Triathlon zaterdagavond neer in het Limburgse Stein voor de Dutch Moutnains Challenge. De mannen van Team4Talent uit Huissen en de vrouwen van Jong Oranje Almere waren net als vorige week de dagwinnaars. Beide teams verstevigen daarmee de kopposities in het klassement.

Scheltinga leidt Team4Talent naar overwinning

De mannen openden de wedstrijd in de TVL Triathlon Stein. Evert Scheltinga (@evertscheltinga) van Team4Talent liet meteen zien dat hij vandaag de overwinning wilde opeisen door met zwemmen alles op een lint te trekken. Enkel Marco Akershoek (@triakershoek) van Pro Triathlon kon zijn tempo de volle 750 meter volgen. De twee begonnnen samen aan het fietsonderdeel, lieten niemand terugkomen en mochten op het loopparcours om de dagzege strijden. Scheltinga vlamde de wisselzone uit en Akershoek zag hem pas na de streep weer terug. Akershoek consolideerde plek twee en pakte daarmee waardevolle punten voor zijn team. Youri Severin revancheerde zich voor zijn mislukte race van vorige week en liep vanuit de achtervolgende groep naar plek drie. Toen er acht man over de finish waren, had Team4Talent de buit al binnen, want als enige team eindigden alle atleten in de top acht. Pro Triathlon werd tweede in de dagrangschikking, voor Jong Oranje Almere.

Eversdijk en De Waal bezorgen Jong Oranje dagzege

Maya Kingma van Pro Triathlon opende de vrouwenwedstrijd door net als in Groningen een puik zwemonderdeel af te leveren. Op de fiets kon Kingma het niet de volle 25 kilometer alleen bolwerken en ze kreeg gezelschap van Britt de Waal en Ilona Eversdijk (@Ilonaeversdijk). De ploeggenotes van Jong Oranje Almere trokken stevig door en met zijn drieën begonnen de vrouwen aan het afsluitende looponderdeel van vijf kilometer. Kingma toonde zich de rapste, voor Eversdijk en De Waal. Jong Oranje mocht opnieuw de hoogste trede van het podium betreden, net als vorige week in Groningen. Hellas Utrecht was goed voor plek twee, net voor Goossens Raceshop Velp TV Arnhem. Kingma’s team Pro Triathlon had net als in Groningen bezettingsproblemen, waardoor ze in het dagklassement slechts tiende werden.

Eredivisieklassement krijgt vorm

In het algemeen klassement van de Lotto Eredivisie Triathlon verstevigt Team4Talent bij de mannen de leidende positie. Pro Triathlon staat na de race in Stein weer wat vaster op plek twee en de derde plek is voor VZC Veenendaal, dat met Dolphin SquadraVeloce uit Eindhoven in een felle strijd om derde podiumplek verwikkeld is. Jong Oranje Almere klimt na de race in Stein naar plek vijf in de stand.

Bij de vrouwen voert Jong Oranje Almere ook na de race in Stein het klassement aan. Plek twee is nog steeds voor Hellas Utrecht. Goossens Raceshop Velp TV Arnhem klimt naar plek drie in het klassement, maar wordt op de hielen gezeten door de beide Groningse teams, GSTV Tritanium en GVAV.

De daguitslagen en het tussenklassement worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd op http://www.eredivisietriathlon.nl Officieuze resultaten zijn reeds te raadplegen via http://www.mylaps.nl. De eerste foto’s staan ook online!

Teamuitslag Stein (update: 24-06-12):
Heren
Dames

Tussenstand (update: 25-06-12):
Heren
Dames