Spanning stijgt in Lotto Eredvisie Triathlon

 In Eredivisie

De vierde race uit de Lotto Eredivisie Triathlon belooft spanning op alle fronten tijdens het NK Olympische Afstand in Veenendaal, aanstaande zaterdag. Zowel voor de dagzeges als voor het klassement liggen alle opties open. De mannen van Team4Talent uit Huissen en de vrouwen van Jong Oranje Almere verdedigen hun leidende posities in het klassement.

Na drie races is de competitie nog allerminst beslist. De teamtriathlon in Enschede en de sprinttriathlons in Groningen en Stein hebben geleerd dat alles nog mogelijk is. In Veenendaal komen de teams dan ook met sterke opstellingen, om de jacht op punten voort te zetten.

Bij de mannen is koploper Team4Talent met Bas Diederen (@basdiederen), Evert Scheltinga (@evertscheltinga), Mark Oude Bennink (@moudebennink) en Edo van der Meer (@edovdm) in de sterkste opstelling aanwezig. Teamcaptain Eric van der Linden (@evanderlinden) van het Zaanse ProTriathlon moet Marco van der Stel missen, maar kan wel beschikken over Youri Severin, Marco Akershoek (@triakershoek) en Donald Hillebregt (@donaldhille). VZC Veenendaal zit met Dolphin SquadraVeloce uit Eindhoven en Jong Oranje Almere op het vinkentouw. Captain Rob Barel, tevens betrokken bij de organisatie van de race, zal de mannen uit Veenendaal aanvoeren voor eigen publiek. De vrouwen zien koploper Jong Oranje uit Almere in een sterke opstelling aan de start komen, maar dit geldt ook voor naaste achtervolgers Hellas uit Utrecht en Goossens Raceshop Velp TV Arnhem.

In opdracht van de Nederlandse Triathlonbond maakt El Campesino Mediaproducties opnamen van de races. Matong Sportswear en Xendurance zullen als sponsoren van de Lotto Eredivisie Triathlon aanwezig zijn op de venue met een stand en aanbiedingen voor deelnemers en toeschouwers.

De Lotto Eredivisie Triathlon wordt op vrijdag 7 september in het centrum van Almere afgesloten met een spectaculaire finale in de vorm van een teamrelay. Daar zal de competitie haar ontknoping krijgen en zullen de winnaars gehuldigd worden. De race in Veenendaal is de vierde race uit de vijfdelige serie, waarin teams van vier triatleten strijden om het kampioenschap van Nederland. De mannen starten om 13.30 uur en de vrouwen om 15.00 uur.

Meer informatie: http://www.triatlonveenendaal.nl/