Strijd om podium blijft ongekend spannend in Lotto Eredivisie Triathlon

 In Eredivisie

Na een korte zomerstop streek het eredivisiecircus zaterdag neer in Veenendaal, waar het NK Olympische Afstand Triathlon en de vierde race uit de Lotto Eredivisie Triathlon op het programma stond. De dagwinnaars werden opnieuw de mannen van Team4Talent uit Huissen en de vrouwen van Jong Oranje Almere. De spanning in het tussenklassement is nog steeds groot, waardoor de afsluitende race in Almere voor de beslissing in de competitie zal zorgen.

Diederen opnieuw ongenaakbaar

Bas Diederen (@basdiederen) leidde zijn Team4Talent naar een verdiende dagzege. Waar de Limburger dit jaar start, wint hij en in Veenendaal leverde hem dat de NK-titel op. Diederen zag teamgenoten Edo van der Meer (@edovdm, tweede), Mark Oude Bennink (@moudebennink, vierde) en Evert Scheltinga (@evertscheltinga, zevende) ook topklasseringen behalen in de Lotto Eredivisie Triathlon en zodoende was de dagzege voor de mannen uit Huissen. VZC Veenendaal benutte het thuisvoordeel optimaal en onder aanvoering van captain Rob Barel (@robbarel) werd de tweede plek veiliggesteld. Vincent Böhm (@vincentbohm) was met een zesde plaats individueel de best geklasseerde atleet in de dagranking, terwijl Barel zelf knap tiende werd. De Edese brigade Snellewielen.nl wist met een zeer homogeen team de derde plek op te eisen. Door het ontbreken van Marco van der Stel (@marcovdstel) bleef ProTriathlon steken op plek vijf in de daguitslag.

Boterenbrood geeft GSTV Tritanium boost

De nationale titel van Danne Boterenbrood (@danneBB) betekende een belangrijke impuls voor de vrouwen van GSTV Tritanium uit Groningen. Met daarnaast goede resultaten van Marieke van der Vegt (@Marieke_vdV, derde in het dagklassement) en Martiene Bruinsma (elfde), wisten de studentes van Tritanium de tweede plek in de dagranking te bemachtigen, waarin zelfs het uitvallen van de vierde atlete geen verandering bracht. Jong Oranje presteerde opnieuw sterk, met vier dames in de top van het klassement. Ilona Eversdijk (@Ilonaeversdijk) voerde ditmaal het kwartet aan, met haar tweede plek op het NK. Hellas Utrecht deed goede zaken door met vier atletes kort na elkaar te eindigen en daarmee de derde plek veilig te stellen.

Klassement opgeschud na vierde race

De koplopers in de Lotto Eredivisie Triathlon maakten geen fouten. Bij de vrouwen blijft Jong Oranje Almere aan de leiding en ook de mannen van Team4Talent uit Huissen staan stevig aan kop in de tussenstand.

Bij de dames lijkt de strijd om de podiumplekken daarnaast te gaan tussen Hellas Utrecht, momenteel tweede, GSTV Tritanium uit Groningen, dat steeg naar plek drie, de Groningse stadsgenoten van GVAV Triathlon en het Gelderse Goossens Raceshop Velp TV Arnhem.

VZC Veenendaal deed een gouden zaak in haar thuiswedstrijd en komt in punten gelijk met de mannen van ProTriathlon uit Zaandam. Ook de nummers vier tot en met zes in de huidige stand, Dolphin Squadra Veloce uit Eindhoven, Jong Oranje Almere en TriathlonClub Twente uit Enschede zijn nog niet uitgeschakeld voor een podiumplek in het eindklassement.

Teamuitslag Veenendaal

Heren: http://www.eredivisietriathlon.nl/wp-content/uploads/2012/06/Heren-uitslag-Veenendaal.pdf
Dames: http://www.eredivisietriathlon.nl/wp-content/uploads/2012/06/Dames-uitslag-Veenendaal.pdf

Tussenstand

Heren: http://www.eredivisietriathlon.nl/wp-content/uploads/2012/06/Heren-stand.pdf
Dames: http://www.eredivisietriathlon.nl/wp-content/uploads/2012/06/Dames-stand.pdf