Team4Talent en Jong Oranje winnaars Lotto Eredivisie Triathlon 2012

 In Eredivisie

Podium Eredivisie Triathlon 2012De mannen van Team4Talent en de vrouwen van Jong Oranje Almere hebben vrijdag de eerste editie van de Lotto Eredivisie Triathlon op hun naam geschreven. Beide teams wonnen ook de afsluitende teamrelay en zetten zo hun succesvolle seizoen nog extra luister bij. De kampioensschalen werden na afloop van de race uitgereikt op een sfeervolle Esplanade in het stadscentrum van Almere.

Met vijf zeges in evenzoveel wedstrijden, is Team4Talent uit Huissen de onbetwiste kampioen van de Lotto Eredvisie Triathlon 2012. Het team dat afgelopen najaar geformeerd werd rondom Evert Scheltinga domineerde de competitie vanaf de openingswedstrijd in Enschede en wist alle duels met naaste achtervolger ProTriathlon uit Zaandam in haar voordeel te beslissen. De mannen van captain Eric van der Linden gaven zich echter pas in de straten van Almere definitief gewonnen en hielden zo tot het laatst de competitie spannend. VZC Veenendaal pakte na een spannend seizoen met veel stuivertje wisselen uiteindelijk de derde podiumplek, voor Dolphin Squadra Veloce uit Eindhoven, Jong Oranje Almere en TC Twente uit Enschede.

402288_413191162073255_843835430_nDe vrouwen van Jong Oranje Almere wisten zich al voor de laatste wedstrijd nagenoeg zeker van de eindzege in de eredivisie, maar wilden zich voor eigen publiek nog eens de sterkste tonen. Met de vierde zege van het seizoen lukte dat op indrukwekkende wijze. Hellas uit Utrecht wist een knappe tweede plaats in de eredivisie af te dwingen en de studentes van GSTV Tritanium uit Groningen verwezen hun concurrentes van Goossens Raceshop Velp TV Arnhem en hun Groningse stadsgenotes van GVAV naar de plekken vier en vijf in de eindstand.

Seizoen één van de Lotto Eredivisie Triathlon begon op 13 mei in Enschede met de teamtriathlon op het campusterrein van de Universiteit Twente. Via Groningen, Stein en Veenendaal reisde het eredivisiecircus naar Almere, waar de teamrelay het klassement haar definitieve vorm gaf. De Lotto Eredivisie Triathlon is een competitie voor verenigingen onder de vlag van de Nederlandse Triathlon Bond, met De Lotto, Xendurance en Matong Sportswear als partners.

Teamuitslag Almere (update: 07-09-12):
HerenDames

Einduitslag (update: 10-09-12):
HerenDames