Kalender Eredivisie Triathlon 2013 bekend gemaakt

 In Eredivisie

eredivisie-steinTijdens het jaarlijks congres van de Nederlandse Triathlon Bond is zaterdag de racekalender van de Lotto Eredivisie Triathlon 2013 bekend gemaakt. De Eredivisie is sinds dit jaar de nieuwe topcompetitie van de NTB, waarin triatleten in verenigingsteams tegen elkaar strijden om het kampioenschap van Nederland en de bijbehorende schaal. De competitie bestaat uit vijf races, die tussen mei en september gehouden worden.

De racekalender voor 2013 bevat net als in het debuutseizoen 2012 twee NK’s. In 2013 zijn dat het NK Sprinttriathlon in Amsterdam op zondag 16 juni en het NK over de Olympische Afstand in Veenendaal, op zaterdag 31 augustus. De competitie wordt afgetrapt in Enschede op zaterdag 11 mei, met een spectaculaire teamtriathlon, waarin vier atleten samenwerken om zo snel mogelijk een sprintwedstrijd af te leggen. De overige wedstrijden vinden plaats in Stein, op zaterdag 22 juni en in Almere, op zondag 15 september. De afsluitende wedstrijd in Almere is een teamestafette, terwijl in Stein een individuele sprinttriathlon wordt afgelegd door alle competitiedeelnemers.

De Lotto Eredivisie Triathlon kende in 2012 een succesvol debuutjaar, met 12 vrouwenteams en 22 mannenteams, die in aparte series strijden. De NTB besloot daarop om in 2013 een Eerste Divisie toe te voegen aan het competitie-aanbod, waardoor meer verenigingen actief kunnen zijn in competitieverband. De racekalender voor de Eerste Divisie wordt binnenkort bekend gemaakt. Inschrijving voor verenigingsteams zal kort daarna mogelijk zijn.

De Eredivisie en de Eerste Divisie passen in de nieuwe meerjarenvisie van de bond, die nadrukkelijk op zoek is naar sportaanbod voor verenigingen. Door beide competities als sterke merken te profileren, helpt de bond daarnaast de deelnemende teams om hun lokale en regionale positie te versterken. Sterkere uitstraling zal leiden tot ledenaanwas en betere sponsorkansen, zo verwacht de NTB. De Eredivisie Triathlon wordt mogelijk gemaakt door De Lotto.

Bekijk hieronder het jaaroverzicht van 2012!

Door Rob de Boer van El Campesino (@_ElCampesino_)