Teamaanmelding 2013 en wildcards Eredivisie

 In Algemeen

almereDe inschrijving van teams voor zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie zal op 1 december van start gaan. Vanzelfsprekend worden de deelnemende teams van 2012 opnieuw van harte uitgenodigd om er in 2013 bij te zijn. Daarnaast is er, door de komst van de Eerste Divisie, ruimte voor nieuwe verenigingsteams bij zowel de vrouwen als de mannen. Normaal gesproken begint een nieuw team in de laagste divisie en kan dan via promotie in een volgend seizoen in een hogere divisie terecht komen.

Omdat het eredivisieconcept nog relatief nieuw is, wil de NTB echter graag ook de mogelijkheid bieden aan teams met een hoog sportief niveau en sterke uitstraling, om rechtstreeks in de Eredivisie in te stromen. Daartoe worden enkele wildcards vergeven. Denkt jouw vereniging zo’n team te hebben, of heb jij zelf zo’n team om je heen verzameld, neem dan alvast contact op om te informeren naar de mogelijkheid om een wildcard te bemachtigen. Dit kun je doen door het formulier in te vullen en daarin informatie te geven over je vereniging/team en de namen van de sterkste atleten.

Ook zijn we benieuwd naar eventuele teamsponsoren en jullie mogelijkheden om je team en de triathlonsport te promoten door deelname aan de Eredivisie. Ook de teams die in 2012 onder de ‘degradatiestreep’ geëindigd zijn in de Eredivisie, mogen een aanvraag voor een wildcard indienen. De beslissing over toekenning van wildcards valt nadat de inschrijfperiode verstreken is.

Meer informatie daarover zal bekend worden als de teaminschrijving geopend wordt op 1 november.

Wildcard aanvragen