Almere vervangt Huizen in Apex 1eDivisie

 In 1eDivisie

De organisatie van de Oostermeent Triathlon in Huizen heeft te kennen gegeven dit jaar niet als gastheer te kunnen optreden voor de Apex 1eDivisie Triathlon op 8 juni. In goed overleg is besloten om direct een vervangende wedstrijd te zoeken om de racekalender te kunnen blijven voorzien van vijf races. Vandaag is bekend geworden dat de ATC Triathlon Almere op 2 juni de teams van de 1eDivisie zal ontvangen.

Tijdens het uitwerken van de plannen van de Oostermeent Triathlon in Huizen, is gebleken dat het niet lukt om de extra atleten die de 1eDivisie zal brengen, op een veilige manier aan de wedstrijd te laten deelnemen. De wedstrijdorganisatie in Huizen heeft daarop besloten zich terug te trekken als gastheer. De organisatie van de Apex 1eDivisie Triathlon betreurt het afhaken van Huizen, maar heeft alle begrip voor de argumentatie. Veiligheid van de deelnemers is een groot goed.

De ATC Triathlon in Almere is bereid gevonden de fakkel van Huizen over te nemen. Op zondag 2 juni zullen de deelnemers aan de Apex 1eDivisie Triathlon de Olympische afstand afleggen. De organisatie in Almere maakt vandaag meer informatie bekend over tijdschema, parcoursen en andere praktische informatie. De inschrjiving voor deelnemers van de 1eDivisie zal verlopen via de teamcaptains, die daarover meer informatie zullen ontvangen. Individuele atleten hoeven op dit moment geen actie te ondernemen.

Kijk voor meer informatie over de ATC Triathlon in Almere op de website van de organisatie: http://www.triathlonalmere.nl