Drukte achter de schermen

 In Algemeen

Het is even stil geweest aan het eredivisiefront. Na de publicatie van de teamlijsten, zijn we vooral achter de schermen hard aan het werk geweest. Jullie zien daarvan de resultaten niet altijd direct, dus we gaan af en toe bloggen om toch een kijkje in de keuken te geven.

Sponsoring

Er wordt hard gewerkt op het gebied van sponsoring. We zoeken natuurlijk naar sponsoren voor de Eredivisie, maar we kijken ook naar mogelijkheden voor de teams om zich te profileren bij wedstrijden. Dat moet allemaal in goed overleg met de wedstrijdorganisaties gebeuren, want die hebben hun eigen sponsoren en bijbehorende verplichtingen. Al die belangen moeten zorgvuldig worden afgewogen, om te zorgen dat iedereen op een prettige manier tegenprestaties aan de sponsoren kan bieden.

Inschrijving

De inschrijfprocedure is ook iets wat ons bezighoudt. Vorig jaar hebben we gemerkt, dat de wedstrijdorganisaties hun handen vol hadden aan de inschrijving van atleten. Teamcaptains hadden vragen, wilden wijzigingen doorvoeren, waren vroeg of juist laat met inschrijven, kortom: veel geregel en soms de nodige onzekerheid of zelfs frustraties. Dat willen we dit jaar beter doen. Dus komt er een centrale inschrijving. We ontzorgen dan de wedstrijdorganisaties en maken het voor de teamcaptains helder en eenduidig. Meer nieuws daarover volgt op zeer korte termijn. Eerst stemmen we dat goed af met de organisaties en daarna briefen we de teamcaptains. Nog heel even geduld met inschrijven dus!

Website

Op de website komt binnenkort ook meer informatie beschikbaar. Onze webmaster Cornelis (@cscheltinga) is druk bezig met de voorbereidingen voor de teampagina’s en de informatiepagina’s over de wedstrijden. Jullie input is daarbij uiteraard van belang, dus daarover komt binnenkort mail van Cornelis.

En nog veel meer…

Daarnaast zijn er heel veel zaken die we naar aanleiding van het eerste seizoen willen oppakken. We kijken met de organisaties naar gezamenlijke mogelijkheden voor profilering van het eredivisieconcept, voor schaalvoordelen bij inkopen en organiseren en naar mogelijkheden voor uitstraling. De teams konden op het NTB-congres al een workshop bijwonen over profilering en daarover is deze week in Triathlon Sport een artikel verschenen, met uitleg en tips van marketeer Marloes Nijholt (@marloesnijholt). Verder is Martijn (@citrus_pers) tegenwoordig een dag per week op het bondsbureau in Nieuwegein, om de Lotto Eredivisie Triathlon en de Apex 1eDivisie Triathlon nog beter te verankeren in de NTB-organisatie en hebben we recent versterking gekregen in de persoon van Pieter, die organisatorisch en logistiek de handen uit de mouwen gaat steken. Daarmee bestaat het team van Eredivisie/1eDivisie inmiddels uit zeven personen. We stellen ze in een volgend blog graag een keer aan jullie voor!

Het is half februari. Nog maar krap drie maanden en we mogen weer los. Hebben jullie er ook zoveel zin in? Laat de lente maar komen!