De Lotto doneert ruim 289.000 euro aan NTB

 In Algemeen

02b_Lotto_Staand-600Afgelopen weekend ontving NOC*NSF voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van 43,8 miljoen euro voor de Nederlandse sport. Algemeen Directeur van De Lotto, Joost Otterloo overhandigde de cheque samen met Pieter van den Hoogenband, drievoudig Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van De Lotto. De bijdrage werd overhandigd tijdens de start van de Nationale Sportweek in Tilburg. Het bedrag van De Lotto is bedoeld voor zowel de topsport als de breedtesport en wordt verdeeld over de verschillende sportbonden.

Ruim € 289.000 van het totale bedrag over 2012 wordt afgedragen aan de NTB. “Dankzij De Lotto zijn wij als NTB in staat om meer mensen te laten kennismaken met onze aantrekkelijke sport. En de toptriatleten kunnen het maximale uit hun ambities en talenten halen!”, aldus NTB-directeur Rembert Groenman.

“Deze afdracht van 43,8 miljoen van De Lotto over 2012 is zeer belangrijk voor de sport, juist in deze moeilijke tijden”, aldus André Bolhuis van NOC*NSF. Na een paar exceptionele jaren is de Lotto-uitkering het afgelopen jaar gedaald. We hebben er het volste vertrouwen in dat De Lotto deze ontwikkeling samen met de sport weet om te buigen, zodat we volgend jaar kunnen zeggen dat we weer vooruit zijn gegaan.”

Ook Joost Otterloo, Algemeen Directeur De Lotto, is blij: “50 jaar geleden alweer werd De Lotto door sporters opgericht om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds de oprichting hebben we al zo’n 1,3 miljard euro afgedragen aan de sport in Nederland en daarmee is onze organisatie van groot belang voor de Nederlandse samenleving. Daar zijn we trots op!” Nadat het prijzengeld is uitgekeerd draagt De Lotto jaarlijks bijna driekwart van haar resultaat af aan NOC*NSF. Sportend Nederland krijgt daardoor de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen blijven sporten. “Ook al zijn onze bijdragen niet altijd zichtbaar, dankzij ons krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld, of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunen we bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent”, aldus Otterloo.

Nationale Sportweek

Het doel van de Nationale Sportweek is om via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te vergroten. Dit draagt tevens bij aan de doelstelling van Het Olympisch Plan om van Nederland een echt sportland te maken en Nederland in de volle breedte op Olympisch Niveau te brengen. Op zaterdag 20 april 2013 was de opening van de NSW in Tilburg en op 27 april 2013 eindigt de Nationale Sportweek in Den Burg op Texel.

Lotto. Dat is win win! Niet alleen spelers van Lotto winnen maar ook goede doelen winnen dankzij Lotto. Lotto is één van de merken van De Lotto. Alle opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo’n 500 miljoen euro afgedragen. Zo maakt men dus kans om met Lotto veel geld te winnen, en wint de sport altijd.