Blog: wij stellen ons voor (deel 1)

 In Algemeen

eredivisie-voorstellenAtleten en organisties hebben ons al vaak gevraagd wie de organisatoren van de Lotto Eredivisie Triathlon en de Apex 1eDivisie Triathlon zijn. Hoog tijd dus om ons voor te stellen. We beginnen met Jetse, Jan en Martijn. In een volgend bericht stellen we Pieter, Cornelis en Marcel aan jullie voor!

Jetse

Jetse “Mister team-triathlon” Scholma opperde in 2004 het idee om het teamtriathlon-concept uit de Duitse Bundesliga te kopiëren naar de Campus van de Universiteit Twente. Dat bleek een gouden greep en vormt terugkijkend de opmaat voor het uitrollen van een complete Bundesliga-kloon in 2012. Zelf had Jetse best graag een teamsport gedaan, maar zijn fanatisme paste niet bij zijn gebrek aan talent in vrijwel elke tak van sport. Dus raakte hij in 1994 verslingerd aan triathlon. Hij kan hardnekkig zijn in zijn pogingen om zijn omgeving te overtuigen van zijn gelijk, of op zijn minst de waarde van zijn standpunt. Op die manier belandde hij in diverse bestuurtjes en organisatieclubjes in de triathlonwereld en probeert hij nu zijn passies teamsport en triathlon tot een samenhangend geheel te smeden. Het voorlopige resultaat is de terechte angst om als gewezen subsubtopper dit jaar vanwege een bescheiden plek op de triathlonranking niet eens meer te mogen starten op de NK’s Sprint en OD. Kortom, hij is een tevreden man. Jetse houdt zich binnen de Eredivisie-organisatie bezig met concept en planning, met coördinatie en hij onderhoudt contact met de wedstrijdorganisaties.

Jan

Jan Bos is de voormalig coördinator van het master circuit en van de Triathlon Series maar nu onze coördinator van de Apex 1eDivisie Triathlon. Hij hoopt dat deze competitie onder zijn hoede wel blijft bestaan. Jan is de vraagbaak voor teamcaptains en wedstrijdorganisaties en verzorgt samen met Cornelis de website en de social media van de 1eDivisie. In 1984 heeft deze “jonge” atleet al zijn eerste triathlon volbracht en nu komt hij met zijn bijna 30 jaar wedstrijdervaring uit voor VZC-2 uit Veenendaal.

 

Martijn

Martijn Keijsers is onze PR-chef. Interne en externe communicatie zijn bij hem in goede handen. Hij bedacht het eerste idee voor de Eredivisie Triathlon samen met Jetse en zorgt tegenwoordig, vanuit zijn rol als persvoorlichter van de NTB, ook voor organisatorische integratie met het bondsbureau van de NTB. Als atleet komt hij uit voor de Trimates en hij is lid van TVA in Arnhem. Je hoort Martijn meestal al voordat je hem ziet.