Team4Talent en Hellas zetten toon in openingswedstrijd Lotto Eredivisie Triathlon 2013

 In Eredivisie

Podium Enschede 2013 De openingswedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon zorgde op de campus van de Universiteit Twente voor het verwachte spektakel. Nationale topatleten bonden de strijd aan tijdens de jaarlijkse teamtriathlon, met in de middaguren een zinderende finale. De teams van Team4Talent uit Huissen en Hellas uit Utrecht trokken daarin aan het langste eind en mogen zich de eerste koplopers noemen in de Lotto Eredivisie Triathlon 2013, die over vijf wedstrijden gaat.

In de ochtenduren werd de toon in de mannenwedstrijd nadrukkelijk gezet door Team4Talent, de regerend kampioenen. Evert Scheltinga uit Huissen was de snelste in de individuele serie en zag zijn teamgenoten Bas Diederen, Mark Oude Bennink en Edo van der Meer op de plekken twee, drie en vier eindigen. ZEROD/Squadra Veloce uit Eindhoven deed ook goede zaken met drie mannen in de top tien. Challenge TVA uit Almere pakte knap de derde plaats en wist die in de finale ‘s middags vast te houden, voor de mannen van Advisafe/Triteam4Unicef. Vlak daar achter werd een Twentse prestigestrijd uitgevochten tussen de teams uit Enschede, Borne en Wierden, die de overige finaleplekken wisten te claimen.

podium-dames1De vrouwenrace kende een onverwacht verloop, toen de leidsters van het debuterende Team TBB in volle finale een fietsronde teveel reden. Vanuit leidende positie vielen zij daardoor ver terug, terwijl de Utrechtse vrouwen van Hellas, al sterk onderweg in de finale, de leiding overnamen. GVAV/GSTV Tritanium, het fusieteam uit Groningen, liet zich inspireren door topatlete Danne Boterenbrood en liep knap naar de tweede plaats. Boterenbrood was in de ochtenduren individueel de snelste en nam haar team in de middag tijdens de finale op sleeptouw. Het eveneens debuterende Xendurance LD team met de topvrouwen van Nederland op de lange afstand wist plaats drie te veroveren.

Jaargang twee van de Lotto Eredivisie Triathlon opende net als jaargang één met de teamtriathlon in Enschede. Lieke ten Hove, organisator van de 28e UT Triathlon daarover: ‘Het is inmiddels de tiende editie van de teamtriathlon als onderdeel van de UT Triathlon. Waar we ooit begonnen met 20 teams, zijn het er nu bijna 120. Triathlon als teamsport slaat enorm aan en het spektakel van de korte afstanden is geliefd bij deelnemers en toeschouwers. De komst van de Lotto Eredivisie Triathlon heeft dat effect alleen maar versterkt.”

De volgende race in de Lotto Eredivisie Triathlon is het NK sprint in Amsterdam op 16 juni. Op 22 juni vindt een sprintwedstrijd plaats in het Limburgse Stein en op 31 augustus is Veenendaal gastheer van de Eredivisie, tijdens het NK olympische afstand. De competitie wordt afgesloten in Almere op 15 september met een teamrelay.

Voorlopige uitslagen:

Mannen

Vrouwen

Foto’s: http://www.eredivisietriathlon.nl/fotos/fotos-28e-ut-triathlon-enschede/