Derde ronde Lotto Eredivisie Triathlon vindt plaats op Limburgse bodem

 In Eredivisie

Foto door: Hamperium Photography

Na het openingsweekend in Enschede en het NK sprint triathlon in Amsterdam, is de Lotto Eredivisie Triathlon aanstaande zaterdag te gast in het Limburgse Stein. De atleten leggen, net als in Amsterdam, een sprintafstand af. De triathlon van Stein markeert het halfwegpunt van de competitie, die in 2013 uit vijf races bestaat. De ploegen van Team4Talent uit Huissen en Hellas uit Utrecht verdedigen hun kopposities in het klassement.

Met twee overwinningen gaan de mannen van Team4Talent fier aan de leiding in het klassement van de Lotto Eredivisie Triathlon. Team4Talent wordt echter op de hielen gezeten door de mannen van ZeroD/Squadra Veloce uit Einhoven, die na tweemaal een tweede plek op slechts twee punten achterstand staan. In Amsterdam bewezen de Eindhovenaren dat ze gevaarlijk dicht in de buurt kunnen komen van de Huissenaren. Challenge/TVA uit Almere heeft de derde podiumplek momenteel in handen, maar weet concurrenten Advisafe/Triteam4Unicef, Snellewielen.nl uit Ede en Step One uit Borne in de nabijheid. Onderin strijden vooral Vivera/Triade uit Zwolle en Oceanus uit Aalsmeer tegen mogelijke degradatie naar de Apex 1eDivisie Triathlon aan het eind van het seizoen.

De vrouwen van Hellas uit Utrecht waren ook al tweemaal de sterksten. Zij verdedigen een voorsprong van drie punten op de vrouwen van Xendurance/LD team, die met name in Amsterdam sterk presteerden. Team TBB uit De Waal had in Amsterdam bezettingsproblemen en na de teveel gefietste ronde in Enschede, heeft het team andermaal wat goed te maken in Stein. De Dolfijn uit Amsterdam en de Groningse combinatie GVAV/GSTV Tritanium staan in punten momenteel gelijk met de TBB-vrouwen. Onderin lijken de verhoudingen langzaam duidelijk te worden, waarbij de vrouwen van VZC uit Veenendaal en Challenge/TVA uit Almere in de gevarenzone verkeren als het gaat om mogelijke degradatie naar de Apex 1eDivisie Triathlon.

De atleten starten zaterdag vanaf 18.30 uur en krijgen een pittig parcours voorgeschoteld in Stein. Na het zwemonderdeel in de haven, volgt een technisch fietsparcours, met drie omlopen die telkens het centrum van Stein aandoen. Het lopen bestaat uit vier korte rondes, met in elke ronde een steile trap op het Kerkplein. Vorig jaar waren Evert Scheltinga van Team4Talent en Maya Kingma van het nu afwezige ProTriathlon de sterksten individueel en gingen de zeges uiteindelijk naar Team4Talent bij de mannen en Jong Oranje Almere bij de vrouwen.

Update 20-06-2013:
Bekijk ook de startlijst