Hellasvrouwen en mannen Team4Talent sterkste teams in Amsterdam

 In Eredivisie
Foto: Hamperium Photography

Foto: Hamperium Photography

De vrouwen van Hellas uit Utrecht zijn bezig aan een indrukwekkend eerste deel van het seizoen. Na de zege in de openingswedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon, schreven zij ook race twee op hun naam. In blok zijn de Utrechtse vrouwen amper te kloppen dit jaar. De mannen van Team4Talent krijgen dit seizoen stevige concurrentie uit met name Eindhoven, maar in Amsterdam voegden zij opnieuw een dagzege aan hun al zeven wedstrijden durende ongeslagen status toe.

Het NK sprint triathlon en de Lotto Eredivisie Triathlon werden tegelijkertijd afgewerkt in Amsterdam Nieuw West, waar de organisatie gezorgd had voor een compact en overzichtelijk parcours. Het publiek kreeg twee spannende races voorgeschoteld, waarin de onderlinge verschillen tussen de atleten klein bleven.

Bij de vrouwen kwam na het zwemonderdeel en de eerste schermutselingen op de fiets een groep van dertien atletes samen en zij bouwden hun voorsprong op de achtervolgers langzaam maar zeker uit.Vanuit het achtervolgende peloton kon uiteindelijk alleen de Limburgse Maud Golsteyn van Xendurance LD Team nog de gang naar het NK-podium maken. Marieke van der Vegt uit Groningen won het NK, maar is geen Eredivisiedeelnemer. Golsteyn’s teamgenote, langeafstandsspecialiste Mirjam Weerd werd tweede op het NK en eindigde als eerste van de Eredivisiedeelneemsters. Hellas Utrecht finishte met liefst vier vrouwen in de top tien en liet daarmee de vrouwen van Xendurance en de opvallend goed presterende vrouwen van TC Twente, met in hun gelederen topschaatster Pien Keulstra, achter zich.

Evert Scheltinga, de man uit Huissen rond wie Team4Talent oorspronkelijk gebouwd is, liet vanaf de start van het fietsonderdeel zien waarvoor hij gekomen was. In een kopgroep van vijf, met twee mannen van Team4Talent, werd goed samengewerkt zodat het achtervolgende peloton op 20 seconden bleef steken. Scheltinga moest tijdens het afsluitende looponderdeel diep gaan om Sven Strijk van Advisafe Triteam4Unicef van zich af te houden, maar pakte in de einsprint de NK-titel. Strijk eiste plek twee voor zich op. De mannen van ZEROD/Squadra Veloce toonden opnieuw aan dat zij dit jaar de belangrijkste uitdagers van Team4Talent zijn, met een derde en vierde plek individueel voor Vincent Böhm en Stefan van Thiel. De Eindhovenaren pakten hiermee net als in Enschede plek twee in de daguitslag. Plek drie was ditmaal voor Snellewielen.nl uit Ede, voor Challenge TVA uit Almere en de TriMates uit Utrecht, die zich revancheerden voor een mindere seizoensstart met een vijfde plek in Amsterdam.

Op 22 juni gaat de Lotto Eredivisie Triathlon verder met de derde wedstrijd uit de reeks van vijf. Dan staat andermaal een sprint triathlon op het programma. De Lotto Eredivisie Triathlon is zaterdag te gast in het Limburgse Stein.