Blog: wij stellen ons voor (deel 3)

 In Algemeen

eredivisie-voorstellenAtleten en organisaties hebben ons al vaak gevraagd wie de organisatoren van de Lotto Eredivisie Triathlon en de Apex 1eDivisie Triathlon zijn. Hoog tijd dus om ons voor te stellen. We hebben nog drie namen te gaan: Marcel, Pieter en Cornelis

Marcel (geheel links)
Marcel “de Keniaan” Meinema is vanaf het begin een onmisbare schakel in de Eredivisie-organisatie. Zijn schat aan ervaring bij het organiseren van de UT-Triathlon en meer dan 15 jaar deelname aan triathlons in binnen- en buitenland zorgen voor een breed referentiekader. Hij beschikt over ongeëvenaarde kennis van groene weggetjes in Frankrijk. Marcel weet zich namens de Eredivisie-organisatie als geen ander vast te bijten in formats voor uitslagen, reglementen en tijdschema’s. Ook zorgt hij voor de strakke aankleding die je bij elk evenement ziet. Als atleet is hij dit seizoen voor TC Twente actief in de Apex 1eDivisie.

Pieter (2e van rechts)
Pieter Wolbers koesterde jarenlang een krantenknipsel met bevestiging van zijn sportieve faam. Tegenwoordig is hij ook als organisator ambitieus en dat gaat hem goed af. Binnen de Eredivisie-organisatie is hij de man van logistiek, materiaalinkoop en samenwerking tussen de wedstrijdorganisaties. Pieter runt zijn eigen bedrijf, is lid van ’s lands grootste triathlonvereniging in Utrecht en rijdt alleen lek als hij moe is. Houdt van soepele patas. Maakt met zijn droge humor van onze vergaderingen een cabaretshow.

Cornelis (vooraan rechts)
Cornelis kwam in de NRW-Liga Harsewinkel 2011, Jetse en Martijn tegen. Hier opperden zij het idee om een variant op de Bundesliga Triathlon naar Nederland te halen. Enthousiast volgden een dag later de eerste mailtjes om het concept te gaan ontwikkelen en uitbouwen naar een serieuze competitie.

Als atleet is hij aangestoken door zijn broers Diederik en Evert en samen zijn ook wel bekend als de triathlonbroers. Behalve als atleet draagt Cornelis ook als vrijwilliger de triathlonsport een warm hart toe. Als mede-ontwikkelaar en bouwer van Triathlon226, een van de muisarmen achter de schermen bij Team4Talent en nu ook bij de Eredivisie Triathlon, is triathlon niet meer uit zijn leven te slaan.

Om draagvlak te creeëren voor de Eredivisie heeft Cornelis zich al snel als nerd aan het werk gezet. Mede door het bouwen van een website, het opzetten van de social media kanalen en het hypen van de competitie, werden al snel veel atleten enthousiast om van start te gaan in de Eredivisie.