Spanning stijgt in Lotto Eredivisie Triathlon

 In Eredivisie

Met nog twee races te gaan, is de spanning in de Lotto Eredivisie Triathlon volop aanwezig. Tijdens het NK in Veenendaal aanstaande zaterdag, kunnen de koplopers zich geen foutjes veroorloven, want de concurrentie ligt op de loer. De tussenklassementen worden aangevoerd door de mannen van Team4Talent en de vrouwen van Hellas uit Utrecht. Onderin is het spannend in de strijd tegen degradatie naar de Apex 1eDivisie Triathlon.

Beiden wisten ze drie optredens te bekronen met drie dagzeges, maar de titels zijn nog niet binnen voor de koplopers. De concurrentie liet weinig steekjes vallen en blijft dus in het kielzog. Bij de mannen staat ZeroD/Squadra Veloce uit Eindhoven drie punten achter op de concurrenten van Team4Talent. De derde plek in de competitie is momenteel voor Challenge/TVA uit Almere, die hun thuiswedstrijd over twee weken nog voor de boeg hebben. Zaterdag is het thuisvoordeel voor VZC uit Veenendaal, dat momenteel op plek acht staat. Vivera/Triade uit Zwolle is nog altijd rode lantaarndrager, maar kan zich optrekken aan het verslaan van de nummer voorlaatst, Hellas uit Utrecht in de vorige race uit de Lotto Eredivisie Triathlon.

De vrouwen van Xendurance/LD Team zullen in hun element zijn, nu er zaterdag eindelijk een afstand langer dan de sprinttriathlon op het programma staat. De vrouwen van de lange afstand zijn gespecialiseerd in halve en hele triathlons, dus verwelkomen de langste afstand uit de Lotto Eredivisie Triathlon, ook al is dat ‘slechts’ een Olympische Afstand. Of het genoeg is om de Utrechtse vrouwen van Hellas te bedreigen, is uiteraard de vraag. De Utrechtsen opereren sterk in formatie dit seizoen en boekten daar drie opeenvolgende overwinningen mee. Team TBB wil, na de niet helemaal naar wens verlopen eerste helft van het seizoen, graag nog wat rechtzetten. De huidige nummer drie heeft de blik omhoog gericht en hoopt nog op een dagzege. Challenge/TVA Almere zal alle zeilen moeten bijzetten om degradatie aan het eind van het seizoen af te wenden, nu de achterstand op VZC Veenendaal al zes punten bedraagt.