Extra 2e verenigingsteam in 2e Divisie

 In Algemeen

Wij krijgen van een aantal van jullie het verzoek om met 2 teams actief te mogen zijn in de 2eDivisie mannen. Wij maken dat graag mogelijk, maar vragen wel jullie begrip voor een paar spelregels:

– Er is een maximum aantal teams van 25 in de 2eDivisie. Vol = vol

– Als we meer aanvragen hebben dan dat er beschikbare plekken zijn, dan gaan verenigingen die nog geen team in de 2eDivisie hebben vóór teams die al een plek hebben en een extra team willen inschrijven.

– Schrijf alleen een extra team in als je genoeg atleten hebt die willen starten. Uit ervaring weten wij dat je rekening moet houden met 8 beschikbare atleten per team om een seizoen goed door te kunnen komen. We weten dat jullie atleten allemaal enthousiast zijn en beloven altijd beschikbaar te zijn, maar hou er aub rekening mee dat plannen wijzigen, blessures optreden, de oppas afzegt en dat een keertje ziek zijn ook voor kan komen. Dus: pols goed onder je clubleden of er daadwerkelijk zoveel animo is dat je een extra team kunt opstellen.

– De regel blijft ook bij uitkomen voor deze extra teams gelden dat je maar 1x per seizoen mag starten in een hogere divisie voor je vereniging. Start je 2x of meer in een hogere divisie, dan mag je niet meer in de lagere divisie uitkomen dat jaar!

– Ook de atleten die voor dit extra team willen starten, moeten allemaal een atletenlicentie via de vereniging hebben. Anders zijn ze niet startgerechtigd.

– Als je vereniging 2 teams in de 2eDivisie heeft, dan mag je in principe voor beide teams starten. We vinden het echter wel zo leuk als je een vaste groep hebt die voor een bepaald team actief is (een groep masters bijv. in het ene team en jonkies in het andere team, of een groep met promotie-ambities in het ene team en recreatievere sporters in het andere team).

– In de Eredivisie en de 1eDivisie (mannen en vrouwen) is slechts één team per vereniging toegestaan, zoals dat ook afgelopen jaar het geval was. Behalve met het hoge sportieve niveau en de uitstraling, heeft dit ook te maken met de mogelijkheid van stayerwedstrijden in deze competities, die oneigenlijke voordelen opleveren als er meerdere teams van een vereniging in actief zijn. Wel wordt gekeken of er in 2014 een mogelijkheid is om in de 1eDivisie vrouwen 4 atletes te laten starten, in plaats van 3 zoals afgelopen seizoen. Dit zal dan echter geen verplichting worden, zodat ook de kleinere verenigingen deel kunnen blijven nemen.

En last but not least: heb je interesse, meld dit dan aub voor 1 november! We proberen voor 1 december de competitie-indeling rond te hebben, inclusief verdeling wildcards Eredivisie en 1eDivisie en dat kan alleen als jullie je op tijd (her)inschrijven.
Schrijf je team dus in via de website. Lukt dit om een of andere reden nog niet, meld het dan in elk geval even aan ons.

Heb je vragen? Neem even contact op!
jan@eerstedivisietriathlon.nl

LET OP: In de Eredivisie en de 1eDivisie (mannen en vrouwen) is slechts één team per vereniging toegestaan, zoals dat ook afgelopen jaar het geval was. Behalve met het hoge sportieve niveau en de uitstraling, heeft dit ook te maken met de mogelijkheid van stayerwedstrijden in deze competities, die oneigenlijke voordelen opleveren als er meerdere teams van een vereniging in actief zijn. Wel wordt gekeken of er in 2014 een mogelijkheid is om in de 1eDivisie vrouwen 4 atletes te laten starten, in plaats van 3 zoals afgelopen seizoen. Dit zal dan echter geen verplichting worden, zodat ook de kleinere verenigingen deel kunnen blijven nemen.