Teaminschrijving 2014 voor Eredivisie, 1eDivisie en 2eDivisie geopend

 In Algemeen

De teamcompetities van de NTB blijven groeien. Triathlon als teamsport slaat aan en dat betekent dat er opnieuw een divisie toegevoegd gaat worden aan het competitieaanbod. In 2014 komt er een 2eDivisie Triathlon, die komend seizoen alleen voor mannen zal zijn. In de bestaande competities voor vrouwen is nog ruimte voor nieuwe teams. De inschrijving is imiddels voor zowel nieuwe als bestaande teams geopend.

Inschrijven voor 1 november

Teams die afgelopen jaar al in competitie waren, wordt verzocht hun deelname aan de competitie van 2014 te bevestigen voor 1 november. Dit kan door het aanmeldformulier in te vullen. Deze teams zijn daarna automatisch geplaatst voor deelname.

Wildcards

Nieuwe teams kunnen zich ook inschrijven. Mannenteams worden als uitgangspunt geplaatst in de 2eDivisie. Voor vrouwenteams is er plek in de 1eDivisie. Teams met meer ambitie kunnen een wildcard aanvragen voor een hogere divisie. De aanvraag voor een wildcard dient op 1 november binnen te zijn. Vanaf 1 november worden alle aanvragen verwerkt. De wildcards worden uiterlijk 1 december toegekend, zodat de competitie-indeling op die datum ook bekend is.

Competitiekalender

Op het NTB-congres op 23 november wordt de competitiekalender van 2014 bekend gemaakt voor de Lotto Eredivisie Triathlon en de Apex 1eDivisie Triathlon. Als er al races bekend zijn voor de 2eDivisie Triathlon, dan zullen die ook gepresenteerd worden tijdens het congres. Geïnteresseerde organisaties die een divisiewedstrijd willen organiseren in 2014 kunnen nog steeds contact op kunnen nemen met het bondsbureau.

Meer informatie

Praktische informatie over de inschrijfprocedure en het aanvragen van wildcards is te vinden in de competitiehandboeken voor Eredivisie en 1eDivisie. Neem voor vragen contact op met Emelie Papenburg op het bondsbureau, telefoon 030-7513775 of per e-mail emelie.papenburg@triathlonbond.nl.

Team inschrijven