Teamsamenstelling 2eDivisie bekend

 In 2eDivisie

2eDivisie-Logo-267x225Nieuw in 2014 is de 2eDivisie Triathlon. Na het succes van de Lotto Eredivisie en de Apex 1eDivisie, die in de afgelopen twee seizoenen werden gelanceerd, komt er nu ook een 2eDivisie. Veel verenigingen hebben een team ingeschreven. We mogen maar liefst 43 teams verwelkomen tijdens de eerste editie van deze competitie.

Masters, jonkies, talententeams,startende verenigingen, al jarenlang bestaande clubs en een zelfbenoemd bierteam gaan elkaar in 2014 treffen in de 2eDivisie Triathlon. De competitie kent alleen een variant voor mannen komend jaar. De basis wordt gevormd door de verenigingen die afgelopen jaar uitkwamen in de 1eDivisie en geen lijfsbehoud wisten af te dwingen. Daarnaast hebben we nieuwe verenigingen zien ontstaan, zoals Chalet Beyond Triathlonteam, en Team Tegenkracht. Ook zijn er verenigingen die hun tweede, derde of zelfs vierde team van de club in de 2eDivisie laten uitkomen.

De overweldigende aantallen aanmeldingen die, met name in de laatste dagen voor de sluiting, binnenkwamen, hebben ons ook voor een paar uitdagingen gesteld. Vorige week is de racekalender bekendgemaakt, maar die is nog niet definitief. Teams een goede en interessante competitie bieden, betekent ook te gast zijn bij uitdagende evenementen, die ruimte creëren voor deze competitie. Om 43 teams te huisvesten, is nogal wat tijd en ruimte nodig in het dagprogramma bijj wedstrijdorganisaties en daarover gaan we dus met ze overleggen. We hebben vertrouwen dat het een mooi eindplaatje wordt voor alle betrokkenen.

Binnenkort laten we alle teams weten hoe dat er precies uit komt te zien. Voor nu vragen we nog heel even geduld en begrip voor deze situatie. De simpelste oplossing was geweest om na aanmelding van het 25e team de registratie te sluiten, maar we willen graag alle verenigingen een mooi podium bieden om hun in teamverband te strijden tegen elkaar en het enthousiasme wat er nu is in de triathlonwereld gebruiken om wat moois neer te zetten. Wordt spoedig vervolgd dus…

Mannen    
Aquapoldro – Apeldoorn nieuw
Aquapoldro 2 – Apeldoorn nieuw
AV Clytoneus – Woerden nieuw
AV Impala – Drachten nieuw
AV Triathlon – Amersfoort degradatie 1eD 20
AZVD – Assendelft degradatie 1eD 25
Bowers & Wilkins / ZSC Oceanus 2 – Aalsmeer nieuw
Cerberus 3 – Nijmegen nieuw
Chalet Beyond triathlonteam nieuw
de Boks – Klazienaveen nieuw
De Dolfijn 3 – Amsterdam nieuw
De Zijl 2 – Leiden nieuw
De Zijl 3 – Leiden nieuw
DSTV Aloha – Enschede degradatie 1eD 30
DSTV Aloha 2 – Enschede nieuw
DTC 2 – Heerhugowaard nieuw
GVAV / GSTV Tritanium 3 – Groningen nieuw
GVAV / GSTV Tritanium 4 – Groningen nieuw
Hellas 3 – Utrecht nieuw
Idejo / TV Krimpenerwaard nieuw  
MSTV Ferro Mosae – Maastricht nieuw  
RDG – Rosmalen degradatie 1eD 29
SmiLease / Trioss 2 -Oss nieuw  
Sports Planet – Westervoort nieuw  
Squadra Veloce 2 – Eindhoven nieuw  
team Tegenkracht – Zwolle nieuw  
Team4Talent 2 – Huissen degradatie 1eD 27
Team4Talent 3 – Huissen nieuw  
TOGA 1 – Oud Gastel degradatie 1eD 24
TOGA 2 – Oud Gastel nieuw  
Triathliem 2 – Didam nieuw  
Trip – Pijnakker degradatie 1eD 31
TTB – Bodegraven nieuw  
TTW 3 – Weesp nieuw
TV Rijnmond 2 – Rotterdam nieuw
TV Triade 2 – Zwolle degradatie 1eD 23
TV Weert degradatie 1eD 28
TV Weert 2 nieuw
TV Zeewolde nieuw
TVA 3 – Almere nieuw
TVS ’90 – Spijkenisse nieuw
TZC / Vahalis 2 – Tiel nieuw
VZC 3 – Veenendaal nieuw