Vier wildcards toegekend aan Eredivisieteams

 In Eredivisie

De competitie-indeling 2014 is bekend! Vier teams hebben een wildcard gekregen en daarmee komt het aantal Eredivisieteams op 20 bij de mannen en negen bij de vrouwen, met een tiende vrouwenteam nog in de maak.

ProTriathlon, met kopman Marco van der Stel, maakt na een jaar afwezigheid een comeback in de Lotto Eredivsie. TV Rijnmond heeft een nieuw team geformeerd rondom speerpunten Carlo van den Bergh en Wardie van Wouw. Enkele andere aanvragen werden niet gehonoreerd. Hoewel alle teams aangeven op het vlak van sponsoring, media-aandacht, teamgeest en profilering op het hoogste niveau te kunnen functioneren, woog ook het sportieve niveau zwaar mee. De teams die een wildcard ontvingen staken er duidelijk bovenuit en lijken bij voorbaat een sportieve aanwinst voor de Eredivisie.

Bij de vrouwen werden de aanvragen van TVA Almere en Team4Talent Huissen gehonoreerd. TVA degradeerde in 2013 naar de 1eDivisie, maar vond versterkingen toen enkele Almeerse vrouwen van het gestopte team StepOne uit Borne weer terug in de gelederen van hun eigen vereniging kwamen. Team4Talent eindigde op een verdienstelijke vierde plek in de 1eDivisie en liep zodoende maar net rechtstreekse promotie naar de Eredivisie mis. De ambitieuze vrouwen versterkten het team met enkele atletes en hebben nu via een wildcard toegang tot de Lotto Eredivisie verkregen. In de vrouwencompetitie zijn enkele teams gestopt aan het eind van het seizoen 2013 en enkele andere teams zijn vrijwillig gedegradeerd. Op dit moment zijn er negen vrouwenteams zeker van een startplek in de Eredivisie. Naar verwachting komt er daar binnenkort nog één bij, zodat we in 2014 tien ambitieuze teams op het hoogste niveau tegen elkaar gaan zien strijden.

Op 18 mei 2014 barst de Lotto Eredivisie Triathlon los met de openingsrace van het derde seizoen. Tijdens Stadstriathlon Weert kruisen de teams voor de eerste keer de sportieve degens tijdens het NK OD triathlon. Tot die tijd wordt er hard getraind, zullen sommige teams zich nog versterken met nieuwe atleten en wordt er over en weer via social media gespeculeerd over de onderlinge krachtverhoudingen. Blijf onze site, Facebook en Twitter volgen voor updates!

De volledige competitie-tabellen d.d. 26-11-2013:

Mannen Opmerking Resultaat 2013
Advisafe / Triteam4Unicef – Rotterdam 4
Argo – Wierden 11
Bowers & Wilkins / ZSC Oceanus – Aalsmeer 10
Cerberus – Nijmegen 13
De Dolfijn – Amsterdam 15
DSZ Wave – Delft Promotie 1eD 4
GVAV / GSTV Tritanium – Groningen 16
Hellas – Utrecht 14
ProTriathlon – Zaandam Wildcard
Saton Optiek / De Zijl – Leiden Promotie 1eD 2
Squadra Veloce – Eindhoven 2
Step One – Borne 6
TC Twente – Enschede 8
Team4Talent – Huissen 1
Triathlonteam.nl – Ede 5
TriMates – Utrecht 7
TTW – weesp 12
TV Rijmond – Rotterdam Wildcard
TVA – Almere 3
VZC – Veenendaal 9

 

Vrouwen Opmerking 2013
De Dolfijn – Amsterdam 3
DTC – Heerhugowaard Promotie 1eD 2
GVAV / GSTV Tritanium – Groningen 5
Hellas – Utrecht 1
LD team – Nieuwegein 2
MSTV Ferro Mosae – Maastricht Promotie 1eD 3
TC Twente – Enschede 7
Team4Talent – Huissen Wildcard 1eD 4
TVA – Almere Wildcard 11e