Wildcardverdeling 1eDivisie 2014 bekend

 In 1eDivisie
Foto door Jasmijn Gangel

Foto door Jasmijn Gangel

De Apex 1eDivisie 2014 is onder verenigingen een zeer gewilde competitie. Liefst 29 vrouwenteams schreven zich in. Bij de mannen was het aantal aanmeldingen dermate groot, dat er gewerkt moest worden met wildcards om de beschikbare plekken te vergeven. Uiteindelijk zijn negen wildcards uitgedeeld. Daarnaast waren 17 teams zeker van plaatsing door hun prestaties in 2013. In de competitie van 2014 komen dus 26 mannenteams aan de start.

In de 1eDivisie voor vrouwen is het aantal teams spectaculair gestegen. Waren er in 2013 nog elf teams actief, in 2014 zullen het er 29 zijn. Opvallend is dat het aantal tweede teams steeg van 2 naar 5 en dat er dus vooral heel veel verenigingen toegetreden zijn die in 2013 nog niet actief waren in de divisies.

Bij de mannen was het aantal aanvragen, net als voor de Eredivisie, veel groter dan het aantal beschikbare plekken. Negen wildcards zijn uitgedeeld aan in totaal achttien aanvragers. Tot de gelukkigen behoren enkele nieuwe teams, zoals ZV Nieuw Vennep, TTW uit Weesp, Triteam van Wijnen uit Goor, Triathliem uit Didam, Kijani uit Geldermalsen en DTC uit Heerhugowaard. Daarnaast wisten enkele gedegradeerde teams van 2013 zich sportief dusdanig te versterken, dat ze in 2014 een aanwinst zijn voor de 1eDivisie. TC Alphen a/d Rijn, Smilease Trioss uit Oss en TZC/Vahalis uit Tiel mogen om die reden ook een wildcard in ontvangst nemen.

Seizoen twee van de Apex 1eDivisie begint op zondag 18 mei in Enschede, met een teamtriathlon. De 55 teams komen dan in actie op het campusterrein van de Universiteit Twente. Tot die tijd wordt er hard getraind, zullen sommige teams zich nog versterken met nieuwe atleten en wordt er over en weer via social media gespeculeerd over de onderlinge krachtverhoudingen. Blijf onze site, Facebook en Twitter volgen voor updates!

Mannen Opmerking 2013
Argo 2 – Wierden 18
Beeldreclame / Tri-Fa – Maasland 13
Cerberus 2 – Nijmegen 9
Dare2Tri – TV Dordrecht 14
De Dolfijn 2 – Amsterdam 19
DTC – Heerhugowaard Wildcard
GVAV / GSTV Tritanium 2 – Groningen 7
Hellas 2 – Utrecht 3
Kijani – Geldermalsen Wildcard
NSTV Trion – Nijmegen 10
Parkinson-Vereniging.nl / DEM – Beverwijk 15
SmiLease / Trioss – Oss Wildcard 22
Sportersvoeding.nl / TV Arnhem 5
TC Alphen a/d Rijn Wildcard 26
TC Twente 2 – Enschede 12
Triade – Zwolle Degradatie Ere 17
Triathliem – Didam Wildcard
Triotters – Eindhoven 8
Triteam Van Wijnen – Goor Wildcard
TTW 2 – Weesp Wildcard
TVA 2 – Almere 6
TVH – Hilversum 11
TZC / Vahalis – Tiel Wildcard 21
VZC 2 – Veenendaal 1
ZV Nieuw Vennep Wildcard
Zwefilo – Langedijk 17

 

Vrouwen  Opmerking 2013
Aquapoldro – Apeldoorn nieuw
AV Clytoneus – Woerden nieuw
AV Impala – Drachten nieuw
AV Triathlon – Amersfoort nieuw
Beeldreclame / Tri-Fa – Maasland nieuw
Cerberus – Nijmegen nieuw
Dare2Tri / TV Dordrecht nieuw
De Dolfijn 2 – Amsterdam nieuw
De Zijl – Leiden nieuw
DSTV Aloha – Enschede 8
DTC 2 – Heerhugowaard nieuw
GVAV / GSTV Tritanium 2 – Groningen nieuw
Hellas 2 – Utrecht 1
Kijani – Geldermalsen nieuw
NSTV Trion – Nijmegen vrijw. degradatie Ere 8
SmiLease / Trioss – Oss 9
TC Alphen a/d Rijn 7
Triade – Zwolle 5
Triathliem – Didam nieuw
Trip – Pijnakker 10
TTW – Weesp nieuw
TV Arnhem vrijw. degradatie Ere 9
TV Rijnmond – Rotterdam nieuw
TV Breda nieuw
TVA 2 – Almere degradatie Ere 11
TVH – Hilversum 6
TZC / Vahalis – Tiel nieuw
VZC – Veenendaal 11
WOMENdurence nieuw