2eDivisie wordt ingedeeld in Noord en Zuid

 In 2eDivisie

2edivisie-2014Eind november is de indeling van de 2eDivisie bekend gemaakt. We lieten toen al weten dat de racekalender nog niet definitief was. Het grote aantal deelnemende teams heeft voor een paar uitdagingen gezorgd, maar we zijn eruit! In 2014 zal de 2eDivisie bestaan uit twee poules, eentje georiënteerd op het noorden van het land en eentje met de focus op het zuiden van het land. De teams zijn ingedeeld en we hebben de wedstrijdkalender (Noord en Zuid) ook rond. Op 13 april gaat de 2eDivisie triathlon van start en de competitie eindigt op 14 september. Aan de start komen in totaal 45 teams.

Om alle teams kwijt te kunnen en toch voldoende kwaliteit te bieden, hebben we een paar aanpassingen gemaakt. Hieronder leggen we ze kort uit.

– Alle teams zijn verdeeld over de poules noord en zuid. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar geografische ligging en uiteraard naar een gelijke verdeling van aantallen. Er komen aparte klassementen voor noord en zuid, met promotiekansen in beide poules. De precieze regels worden eind januari bekendgemaakt.

– Twee teams die op de wachtlijst stonden, te weten TV Breda en 3in1Sports, zijn toegevoegd. Daarmee zitten we dan ook echt vol.

– De wedstrijd in Oud Gastel maakt op eigen verzoek geen deel meer uit van de 2eDivisie. Zij zijn ook al onderdeel van de 1eDivisie en daar concentreren zij zich in 2014 op. We hebben de organisatoren van de Maasdijktriathlon bij Oss bereid gevonden de plek van Oud Gastel over te nemen. Dat betekent wel dat de datum verandert naar 15 juni en dat de afstand nu een ⅛ triathlon wordt. Ook is de triathlon van Stiens toegevoegd aan de kalender, met de kwart triathlon als wedstrijdafstand. Deze vindt plaats op 28 juni.

– In Arnhem en in Almere zullen zowel de 2eDivisie noord als de 2eDivisie zuid te gast zijn. De teams in noord bezoeken verder Groningen en Stiens, terwijl de teams in zuid naar Weert en Oss gaan.

– Elk team neemt deel aan vier races. Dat is er eentje minder dan in het oorspronkelijke concept. Praktisch gezien was vijf races helaas niet haalbaar zonder teams teleur te stellen, of in de knel te komen met mankracht in onze organisatie en een ervaren en deskundig jurykorps bij elke wedstrijd. We hopen dus op begrip hiervoor.

De competitie gaat beginnen op 13 april 2014. Wij werken in de tussentijd hard door om alles op tijd klaar te hebben. Uiteraard houden we jullie op de hoogte. We verwachten bijvoorbeeld in de komende periode sponsornieuws, een update van de reglementen, een praktisch handboek voor organisaties en ook eentje voor teamcaptains en uiteraard gaat de inschrijving op tijd van start. Noteer maar alvast in de agenda: zaterdag 1 maart kunnen de teamcaptains hun teams gaan inschrijven voor alle races. Hoe dat gaat, daar komen we tijdig op terug. En geen zorgen, jullie plekken zijn gereserveerd, dus zelfs als een evenement vol raakt, dan zullen de atleten van de 2eDivisie gewoon mee kunnen doen.

Ten slotte nog één nieuwtje. Er komt een coördinator voor de 2eDivisie noord en eentje voor de 2eDivisie zuid. Zowel voor wedstrijdorganisaties als voor teamcaptains gaan zij het eerste aanspreekpunt vormen. Ze stellen zich volgende week aan jullie voor en vertellen wie waarvoor verantwoordelijk zal zijn. Tot die tijd kun je met vragen uiteraard terecht op info@2edivisietriathlon.nl

2edivisie-noord-zuid-wedstrijd-2014