Aftellen…..

 In 2eDivisie

 

2edivisie-2014Zondag is het zover: de aftrap van het wedstrijdseizoen van de Schuiteman 2eDivisie.

De Teamtriathlon in Arnhem is gastheer voor de eerste wedstrijd van de jongste divisie binnen de ‘teamcompetitie’.

Na het succes van de Lotto EreDivisie en de 1eDivisie Triathlon de afgelopen twee jaar (waarin de snelste clubteams en de beste atleten van Nederland het tegen elkaar opnemen) is de Schuiteman 2eDivisie in het leven geroepen.
Gezien het aantal enthousiaste teams dat zich meteen aanmeldde, een schot in de roos.

De Schuiteman 2eDivisie is verdeeld in twee regio’s: Noord (met 23 teams) en Zuid (met 22 teams). In Arnhem zullen zowel de teams uit de 2eDivisie Noord als de 2eDivisie Zuid aan de start verschijnen. Zij nemen het daar op tegen de teams uit hun eigen regio.

De wedstrijd in Arnhem gaat over 475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen en wordt in teamverband afgelegd.

Na alle voorbereidingen door alle betrokken partijen en teams zien wij uit naar een mooie seizoenstart. Wij zijn benieuwd naar de nieuwe wedstrijd in Arnhem, benieuwd naar de samenwerking binnen de teams, kijken uit naar het pittige fiets- en loopparcours, hopen op een lekker zonnetje en zijn heel nieuwsgierig naar de onderlinge verhoudingen!

Na Arnhem strijden de teams uit de 2eDivisie Zuid in Weert en Oss tegen elkaar, om uiteindelijk in Almere te bepalen wie zich de beste teams van de competitie mogen noemen. En daarmee promotie naar de 1eDivisie af te dwingen.
Teams uit de 2eDivisie Noord gaan via Groningen en Stiens naar Almere, waar zij net als de teams uit het zuidelijke deel van Nederland zullen strijden om de eindzege.

De wedstrijd in Arnhem wordt door meerdere teams die uitkomen in de Lotto Eredivisie of 1eDivisie gebruikt als mooie warming up voor de start van hun seizoen later dit jaar (18 mei in Weert, EreDivisie – 18 mei in Enschede, 1eDivisie).

Het belooft een spectaculaire dag te worden!