Boterenbrood wint NK, Eredivisiewinst voor het eerst naar Trivio LD-team

 In Eredivisie

Een ongenaakbare Danne Boterenbrood leidde vandaag haar Runnersworld Triteam Groningen naar een derde plek in de eerste wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon in Weert. Boterenbrood pakte en passant de derde nationale titel in haar carrière. Sione Jongstra van Hellas Utrecht werd tweede, voor Hanneke de Boer van Trivio Long Distance Team.

Als Danne Boterenbrood een NK-titel pakt, dan doet ze het in stijl. Net als in 2011 en 2012 was ze een maat te groot voor de concurrentie. Ze loste haar teamgenote Marieke van der Vegt af als nationaal kampioene en bracht met haar zege haar Groningse teamgenotes op het podium van de Lotto Eredivisie Triathlon. Voldoende voor teamwinst was het niet. De langeafstandstoppers van Trivio Long Distance Team waren collectief sterker, met bronzen Hanneke de Boer als kopvrouw. Hellas Utrecht werd na het ongeslagen seizoen 2013 ditmaal wel geklopt en moest met plek twee genoegen nemen, ondanks het NK-zilver van routinier Sione Jongstra. De derde plek van de Groningse vrouwen, met Martine Bruinsma en de teruggekeerde zusjes Marieke en Lizette van der Vegt in de gelederen maakte het teampodium compleet. In de teamuitslag is TC Twente vierde, met een uitstekende Pien Keulstra als sterkhouder en Challenge TV Almere vijfde.

De MLA Stadstriathlon Weert huisvest in haar vijfde editie voor het eerst een NK over de Olympische afstand en races uit de Lotto Eredivisie Triathlon. De Lotto Eredivisie gaat op zondag 8 juni verder met het NK Sprint in Amsterdam.

Uitslag Weert Vrouwen