IDEJO / TV Krimpenerwaard pakt winst in Weert, Saton Optiek / De Zijl 2 nieuwe koploper

 In 2eDivisie

idejoZaterdag 17 mei genoten de 23 teams uit de Schuiteman 2eDivisie Zuid van een goed georganiseerde, zonovergoten sprinttriathlon midden in het centrum van Weert. De winst ging naar het team uit de Krimpenerwaard, dat meteen de top drie van de tussenstand binnen stormt.

 

Na 500 meter zwemmen in de Zuid-Willemsvaart, ruim 20 kilometer fietsen om dit kanaal en vijf kilometer lopen door het centrum van Weert finishte Michael Groen (IDEJO / TV Krimpenerwaard) overall als eerste. Ruim anderhalve minuut later kwamen Corné Kool (VZC 3Veenendaal) en Niek Heldoorn (Bowers & Wilkins / ZSC Oceanus 2 Aalsmeer) als nummer twee en drie over de streep. Met die prestatie haalden beiden belangrijke punten voor hun team binnen in de Schuiteman 2eDivisie Zuid.

 

De teams van Hellas 3 uit Utrecht, Saton Optiek / De Zijl 2 uit Leiden en TV Rijnmond 2 hadden een topnotering in het algemeen klassement te verdedigen. Na de eerste wedstrijd binnen deze teamcompetitie, vorige maand in Arnhem, was de grote vraag of de onderlinge verschillen in Weert opnieuw zichtbaar zouden zijn. Veel teams wisselden ten opzichte van Arnhem hun opstelling. In combinatie met een ander wedstrijdtype, leverde dit de nodige verschuivingen in de rangschikking op.

 

De mannen van Saton Optiek / De Zijl 2 uit Leiden deden goede zaken in Weert. Met vier finishers bij de eerste 24 atleten, behaalden zij een mooie tweede plaats. Hellas 3 was dit keer iets minder prominent aanwezig dan in Arnhem, waar de Utrechters wonnen, maar nog altijd goed genoeg voor de derde plek in de daguitslag. TV Rijnmond 2 werd in Weert slechts negentiende en zakt daarmee in het algemeen klassement naar plek elf. Dankzij de goede prestaties van Michael Groen, Dimitri Pennings, Wilco Rijneveld en Stephan van Leeuwen behaalde IDEJO / TV Krimpenerwaard in Weert de eerste plaats als team.

 

De nieuwe tussenstand in het algemeen klassement laat zien dat Saton Optiek / De Zijl 2 uit Leiden geklommen is naar de koppositie, met slechts één punt verschil gevolgd door Hellas 3 uit Utrecht. Nieuwkomer in de top drie is IDEJO / TV Krimpenerwaard uit Ammerstol, dat met de winst in Weert een mooie klapper maakte.

 

De verschillen zijn nog klein dus in de komende twee wedstrijden zijn nog veel verschuivingen mogelijk! De volledige uitslag en het nieuwe algemeen klassement zijn hier terug te vinden.

 

De volgende stop voor de teams uit de Schuiteman 2eDivisie Zuid is op zondag 15 juni bij de 1/8 Maasdijk – triathlon in Oss.