Schuiteman 2eDivisie vervolgt met sprinttriathlon Weert

 In 2eDivisie

 

stadstriathlon weertNa de succesvolle start tijdens de teamtriathlon in Arnhem, gaat de Schuiteman 2eDivisie zaterdag verder met ronde twee. De teams uit de zuidelijke helft van het land komen daar in actie tijdens een individuele sprinttriathlon, die onderdeel uitmaakt van de Stadstriathlon Weert. Weert viert haar 600-jarig bestaan dit jaar met een weekend vol triathlon.

 

Spanning door veranderde opstellingen

In Arnhem waren de teams van Hellas 3 uit Utrecht, Saton Optiek / De Zijl 2 uit Leiden en TV Rijnmond 2 de sterksten. Bijna alle teams passen de nodige wisselingen toe in de opstelling, waardoor het moeilijk te voorspellen is wie in Weert de snelste formatie op de been brengt. Bart van der Wal is bij lijstaanvoerder Hellas 3 de constante factor. Sommige teams brengen zelfs een compleet nieuwe opstelling op de been. Waar in Arnhem nog als team een triathlon gezamenlijk werd afgelegd, moeten de atleten in Weert individueel strijden. Ook dit zal waarschijnlijk zorgen voor andere krachtverhoudingen.

 

Triathlon als teamsport

De Schuiteman 2eDivisie triathlon is een teamcompetitie voor verenigingen, die strijden voor promotie naar de 1eDivisie. De competitie bestaat uit twee poules van 23 en 22 teams, verdeeld over Zuid en Noord. De teams strijden in vier races tussen april en september tegen elkaar, waarbij zowel teamsport als individuele prestaties van belang zijn. Schuiteman Accountants & Adviseurs is hoofdsponsor van de 2eDivisie.

 

Triathlonweekend in Weert

De Stadstriathlon Weert heeft, naast de 2eDivisie, op zaterdag ook een Europese kwalificatiewedstrijd voor de Youth Olympic Games en op zondag het NK Olympische afstand, de Lotto Eredivisie triathlon en op beide dagen verschillende series voor recreanten op het programma staan. De 2eDivisie komt zaterdag om 16.30 uur in actie en de races vinden plaats in en rondom de stadshaven, waar voor de gelegenheid een triathlonstadion gebouwd is.