Seizoensopener 1eDivisie triathlon op Campus Universiteit Twente

 In 1eDivisie

uttriathlonSeizoen twee van de 1eDivisie triathlon, de een na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triathlonsport, vindt aanstaande zondag plaats in Enschede. De organiserende studenten van DSTV Aloha verzorgen de wedstrijd, die deel uitmaakt van de 29e UT Triathlon, op het campusterrein van de Universiteit Twente. Liefst 55 teams maken zich op voor de strijd om promotie naar de Eredivisie.

Sterke teams
Coördinator Jan Bos blikt alvast vooruit: “Afgaande op de berichten die de deelnemende teams verspreiden via social media, zijn ze klaar voor de strijd. Veel teams wisten zich te versterken ten opzichte van het vorige seizoen door nieuwe atleten aan te trekken, of jeugd uit eigen opleiding door te laten stromen.” Bos verwacht zondag dan ook een felle strijd tijdens de teamtriathlon, waarin de teams met vier atleten samen een sprintwedstrijd afleggen. In totaal komen 116 vrouwen en 104 mannen in actie in de openingsrace van het seizoen.

Drone
Nieuw in de 1eDivisie is de inzet van een videoteam, met een quadcopter, waarmee de races op spectaculaire wijze in beeld gebracht gaan worden. “Goed voor de sport,” aldus Bos. “We hebben oog voor de manier waarop een buitenstaander de triathlonsport mooier en aansprekender kan beleven. Met een drone filmen we vlak boven de atleten. De mooie groene en verkeersluwe Campus van de UT leent zich daar prima voor.” Hopelijk schrikken de atleten niet, als er ineens een helicopter overvliegt.” Ook via social media is de competitie goed te volgen. Supporters en begeleiders worden uitgenodigd mee te twitteren tijdens de races, met vermelding van #1eDivisie.

Vijf races
De 1eDivisie triathlon gaat over vijf races en vindt plaats in Enschede, Almere, Oud Gastel, Utrecht en Maastricht. De 26 mannenteams en 29 vrouwenteams strijden om promotie naar de Lotto Eredivisie en tegen degradatie naar de Schuiteman 2eDivisie. De weersvoorspellingen voor aanstaande zondag zijn positief. Bos: “ik ga uit van goed weer en een spectaculaire start van de competitie. We hopen op veel publiek om de atleten aan te moedigen.”