Severin pakt NK-titel bij comeback, Team4Talent blijft ongeslagen

 In Eredivisie

De NK-titel pakken na lang blessureleed was een droom die uitkwam voor Youri Severin. De Almeerder, die door Team4Talent werd ingelijfd, was de snelste op de Olympische afstand in Weert. Team4Talent blijft ongeslagen in de Eredivisie en deelde het podium met ProTriathlon Sittard en Triathlonteam.nl uit Ede.

Severin maakte vanaf de start mee de wedstrijd, samen met teamgenoten Martijn Dekker, Evert Scheltinga en Bas de Waal. Marco Akershoek, Donald Hillebregt en Menno Koolhaas van ProTriathlon zaten ook in de kopgroep, waar snelle zwemmer Terrence Olaria al snel uit wegviel. Het kenmerkte de offday van het Eindhovense Squadra Veloce, dat de podiumambities niet waar kon maken en slechts dertiende werd. Na het fietsen namen achtereenvolgens Evert Scheltinga en Bas de Waal de leiding in de wedstrijd, maar de geduldige Severin sloeg toe in de slotfase, toen de anderen vermoeid raakten en liep daarna alleen naar de meet. Martijn Dekker passeerde Evert Scheltinga en pakte brons. De NK-titel bij de beloften onder 23 jaar ging naar Marco Akershoek, die vierde overall werd.

Bij de teams in de Lotto Eredivisie verraste Triathlonteam.nl vandaag door derde te worden achter ProTriathlon en  nipt voor Triteam4Unicef uit Rotterdam en de sterk oprukkende Utrechtse Trimates, die plek vijf opeisten. De ongeslagen status van Team4Talent uit Huissen duurt nu al twee jaar. Nog geen enkel team wist deze hegemonie te doorbreken.

De MLA Stadstriathlon Weert huisvestte in haar vijfde editie voor het eerst een NK over de Olympische afstand en races uit de Lotto Eredivisie Triathlon. De Lotto Eredivisie gaat op zondag 8 juni verder met het NK Sprint in Amsterdam.

Bekijk de uitslagen