Teams 1eDivisie Triathlon vervolgen met stayerwedstrijd Almere

 In 1eDivisie

1eDivisie Triathlon AlmereDe 55 teams uit de 1eDivisie Triathlon zijn zondag te gast tijdens de DUIN Triathlon in Almere. Voor het eerst staat er een individuele stayersprint op het programma van de 1eDivisie. Coördinator Jan Bos verwacht de nodige klassementsverschuivingen ten opzichte van de openingswedstrijd in Enschede.

Ingrediënten voor spektakel
Misschien wel de grootste stayerwedstrijd ooit gehouden in Nederland, zo had het affiche van de 1eDivisie Triathlon in Almere kunnen luiden. Het kaarsrechte parcours op de IJmeerdijk leent zich hier dan ook perfect voor. ‘We gaan volledig verkeersvrij twee keer heen en weer, met twee keerpunten per ronde’, aldus Jan Bos. Verder is het loopparcours licht gewijzigd ten opzichte van vorig jaar en loopt het nu door nieuwbouwproject DUIN. ‘De start vanaf het strand zal weer gave beelden opleveren voor de videoproductie’, verwacht Bos. De watertemperatuur is momenteel onder de 18 graden, dus er zal hoogstwaarschijnlijk met wetsuits gezwommen gaan worden. Net als in Enschede starten alle atleten weer met de zogenaamde decals, startnummertattoos. Over de competitie zegt Bos: ‘Ik verwacht een heel andere race dan in Enschede. Met name door de verschillen in zwemtijden, gaan we andere teams voorin zien. Wie hier met vier atleten bij de mannen, of drie bij de vrouwen in de subtop kan eindigen, die gaat voor een podiumplek met het team.’

Race twee van de vijf
In Almere wordt de tweede van vijf races uit de 1eDivisie Triathlon gehouden. Twee weken geleden was de comeptitie te gast in Enschede. In juni wordt Oud Gastel aangedaan, terwijl in juli Utrecht gastheer is voor de 1eDivisie. De competitie wordt in september in Maastricht afgesloten. De 26 mannenteams en 29 vrouwenteams strijden om promotie naar de Lotto Eredivisie en tegen degradatie naar de Schuiteman 2eDivisie.