1eDivisie op weg naar Olympische afstand Oud Gastel

 In 1eDivisie

Wedstrijd drie uit de 1eDivisie 2014 vindt zaterdag plaats in het Brabantse Oud Gastel. 29 mannenteams en 26 vrouwenteams vervolgen daar de strijd om promotie naar de Lotto Eredivisie, tijdens de Olympische afstand bij de Verwer en Janssen Triathlon.

Triathlon Oud Gastel

Kansen voor sterke fietsers

Voor het eerst dit seizoen staat er een individuele Olympische afstand op het programma. “Er mag niet gestayerd worden, waardoor sterke fietsers meer kansen krijgen,” zo blikt coördinator Jan Bos vooruit. “De krachtverschillen tussen de verschillende atleten en teams zullen nu duidelijker worden. We zetten ook extra jury in om te controleren of er tijdens het fietsonderdeel voldoende afstand gehouden wordt.” Met een heen- en weer loopparcours kan de concurrentie goed in de gaten worden gehouden op het afsluitende onderdeel.

Favorieten

Bij de mannen is Triteam van Wijnen uit Goor de duidelijke favoriet. De nieuwe vereniging maakte in de eerste twee races indruk en lijkt nadrukkelijk kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de Lotto Eredivisie aan het eind van het seizoen. Bij de vrouwen zijn Kijani-Geldermalsen, Hellas-2 uit Utrecht en Beeldreclame/TriFa uit Maasland de belangrijkste kanshebbers. Zij stonden ook in de vorige twee races op het podium.

Gastelse gezelligheid

De triathlon van ‘t Veerke uit Oud Gastel staat bekend om de gezellige sfeer. Met meer dan 1000 deelnemers behoort de wedstrijd tot de grootste evenementen van het land. Op het altijd gezellige finishterrein is het ook na afloop goed toeven. De 1eDivisie is voor het tweede jaar op rij op bezoek in Oud Gastel. Net als in de andere wedstrijden is ook de videocrew weer aanwezig om een reportage te maken en zullen de atleten weer decals in plaats van startnummers dragen. Twee weken na de wedstrijd in Oud Gastel gaat de 1eDivisie verder met een sprinttriathlon in Utrecht. De competitie wordt eind september afgesloten met de Olympische afstand van Maastricht.