AV Impala uit Drachten pakt opnieuw de winst in de Schuiteman 2eDivisie Noord

 In 2eDivisie

DSCN3921Zondag 15 juni waren de 22 teams uit de Schuiteman 2eDivisie Noord voor hun tweede wedstrijd te gast in Groningen bij de Runnersworld Speedman. Evenals bij de eerste wedstrijd van het seizoen in Arnhem, was het winnende team ook dit keer AV Impala uit Drachten.

De wedstrijd over de Olympische afstand werd na een winderig fietsonderdeel geleid door Koen Rutjes van Team4Talent 2. Bij het looponderdeel, dat o.a. over de venijnige Kardingerbult ging, stond hij die leiding niet meer af. Als nummers twee en drie kwamen Martin Breedijk en Remko van Hove van Triteam Tegenkracht over de streep.

Ondanks hun individuele podiumplaatsen werd Triteam Tegenkracht in het teamklassement ‘slechts’ achtste. Door omstandigheden moesten zij helaas met een man minder starten.
Het podium bij de teams was identiek aan het podium bij de eerste wedstrijd in Arnhem. Anton Theo Borger, Ralf de Jong, Rudi Bessels en Jasper van Olst bezorgden AV Impala opnieuw de dagwinst, gevolgd door de teams van Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro en Triteam Groningen 3.

De nieuwe tussenstand in het algemeen klassement is hierdoor voor de eerste drie posities ongewijzigd gebleven. AV Impala uit Drachten blijft aan de leiding met twee punten, gevolgd door Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro uit Apeldoorn met vier punten. Derde blijft Triteam Groningen 3 met zes punten.
De verschillen zijn echter gering in het klassement, dus in de komende twee wedstrijden zijn nog de nodige verschuivingen mogelijk!
De volledige uitslag en het nieuwe algemeen klassement zijn hier terug te vinden.

De volgende wedstrijd voor de teams uit de Schuiteman 2eDivisie Noord is over alweer twee weken op zaterdag 28 juni, waar op de kwart afstand  bij de Powerbar Triatlon Friesland te Stiens gestreden zal worden.