Derde wedstrijd Schuiteman 2eDivisie Zuid in het Brabantse Oss

 In 2eDivisie

 

2edivisie-weertNa twee mooie races in Arnhem en Weert, zijn de 23 teams uit de Schuiteman 2eDivisie Zuid zondag te gast in het Brabantse Oss.
Deze zelfde zondag strijden in Groningen de 22 teams uit de noord-competitie tegen elkaar. Een weekend vol 2eDivisie triathlon!

Maasdijk Triathlon Oss

De Maasdijk Triathlon in Oss is onderdeel van een groot sportief evenement (de Maasdijk Marathon) dat in het weekend van 14 en 15 juni langs de Maas plaatsvindt. De dijk (en de Maas) verbindt de diverse dorpen die de gemeente Oss rijk is en is de hoofdader van alle wedstrijden.

Om 10.45 uur is de start in de jachthaven van Lithoijen. Daar zwemmen de atleten een ronde van 500 meter. Daarna volgt een ruim 20 km lang slingerend fietsparcours over de dijk langs de Maas, waarbij ons in de diverse dorpskernen de nodige sfeer is toegezegd. De fietsen worden vervolgens gestald op een boerenerf, waarna er nog 5 km gelopen wordt, op naar de finish nabij Ravenstein.

Tussenstand

De tussenstand wordt op dit moment aangevoerd door Saton Optiek / De Zijl 2 uit Leiden, op de voet gevolgd door Hellas 3 uit Utrecht. Beide teams stonden zowel in Arnhem als in Weert op het podium en zullen ongetwijfeld proberen hun positie in de top te verstevigen. De derde plaats wordt momenteel verdedigd door Idejo / TV Krimpenerwaard uit Ammerstol. De onderlinge verschillen met bijvoorbeeld TOGA 1 uit Oud Gastel, Cerios / TTB uit Bodegraven en TV Breda zijn echter klein.

Onder in het klassement zal TV Weert 2 proberen van de laatste plaats af te komen.

Feiten & Cijfers

De Schuiteman 2eDivisie blijkt door veel teams breed gedragen te worden binnen de vereniging.
Waar een aantal teams in Oss met een (redelijk) vaste opstelling van vier man aan de start staat, zijn er ook teams waar er iedere wedstrijd lustig op los gewisseld wordt.
Van de 92 mannelijke deelnemers staan er in Oss 29 voor de derde keer op rij aan de start; 41 atleten starten voor de tweede keer en er staan maar liefst 22 ‘2eDivisie-debutanten’ klaar om het beste uit zichzelf te halen.

Na dit wedstrijdweekend weten we met welke tussenstand we in de 2eDivisie Zuid de zomer in gaan. De vierde – en tevens laatste – wedstrijd van de competitie is op zondag 14 september in Almere.