Maasdijktriathlon toneel voor derde wedstrijd in Schuiteman 2eDivisie Zuid

 In 2eDivisie

maasdijk-triathlonDe Maasdijktriathlon beleefde zondag 15 juni haar vierde editie en groeide dit jaar uit tot één van de grootste onderdelen van de overkoepelende Maasdijkmarathon. Triathlonvereniging Trioss verzorgde de organisatie en zocht dit jaar aansluiting bij de nationale Schuiteman 2eDivisie Triathlon, een populaire teamcompetitie. Door het toevoegen van een extra startserie verdubbelde het aantal starters tot ruim 250.

De Schuiteman 2eDivisie is de nieuwste loot aan de nieuwe serie teamcompetities van de Nederlandse Triathlon Bond, en biedt een felle strijd om promotie naar de 1eDivisie. De 2eDivisie vormde met 23 deelnemende teams uit Zuid-Nederland dan ook het hoofdonderdeel van de Maasdijktriathlon. Organisator Rien Wittenberg: “Dat we als jong evenement nu al als gastheer mogen optreden voor deze competitie is voor ons een groot compliment en een enorme stimulans voor de toekomst”.

Deelnemers waren met name enthousiast over het schitterende fietsparcours, dat ruim 20 km lang de Maasdijk volgde, kronkelend langs de mooie natuur en door pittoreske dorpjes als Oijen, Macharen en Megen, waar de bewoners zorgden voor opzwepende muziek en aanmoedigingen.

In het dagklassement voor de teams– opgemaakt door de vier individuele klasseringen per team op te tellen – ging de overwinning met overmacht naar IDEJO/ TV Krimpenerwaard uit Ammerstol. Net als in Weert pakte Michael Groen de individuele dagwinst, een kleine minuut voor Bert Flier, die daarmee goede zaken deed voor het 3in1 Sports team uit Barendrecht. Door het sterke optreden van Groens teamgenoten (die de 3e, 14e, en 16e plek pakten) eindigde het team van IDEJO / TVK met 34 punten op de eerste plaats.

Spannender was de strijd om plaats twee, waar VZC 3 uit Veenendaal met een zeer gedegen optreden (72 pt) Hellas 3 uit Utrecht (75 pt) uiteindelijk nipt voorbleef en meteen ook een mooie sprong in het klassement maakte (van 12 naar 7). Hellas 3 gaat in het klassement na drie wedstrijden gedeeld aan kop met Saton Optiek / De Zijl 2 uit Leiden, dat deze wedstrijd met een 4e plek net naast het podium eindigde. IDEJO / TV Krimpenerwaard blijft in het algemeen klassement derde, maar heeft de koplopers in het vizier. Cerios / TTB uit Bodegraven en TV Breda houden op plek 4 en 5 nog het meest zicht op een mogelijke top-3 notering. TOGA uit Oud Gastel zakt na een 12e plaats in Oss wat terug in het klassement en staat nu op plek 6.

De finale van de 2eDivisie vindt plaats op 14 september in Almere. De nummers 1 en 2 promoveren na dit seizoen naar de 1eDivisie. De onderlinge verschillen zijn op alle plaatsen in het klassement klein, dus verschuivingen zijn nog volop mogelijk.

We moeten er nog twee maanden op wachten, maar het belooft nu al een heel spannende strijd te worden!

De complete uitslag van de wedstrijd in Oss en de tussenstand in het klassement vind je hier.