Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro nieuwe leider in de Schuiteman 2eDivisie Noord

 In 2eDivisie

DSCN3955Het Friese Stiens was zaterdag 28 juni het toneel voor de derde wedstrijd in de Schuiteman 2eDivisie Noord, de Powerbar Triatlon Friesland. Op een door de vele doorkomsten voor het publiek aantrekkelijk parcours streden de 22 teams op de kwart triathlon.

In het dagklassement voor de teams, opgemaakt door de vier individuele klasseringen per team op te tellen, ging de winst naar Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro uit Apeldoorn. Na twee 2e plaatsen in de vorige wedstrijden, waren vandaag vier top-15 noteringen voldoende voor de dagoverwinning. Tweede team werd Team Tegenkracht, door o.a. een 2e en een 4e plek. De masters van Triteam Groningen 4 legden beslag op de 3e plaats.

De individuele winst was opnieuw voor Koen Rutjes van Team4Talent 2. Met een sterk looponderdeel wist hij Martin Breedijk van Team Tegenkracht, die als eerste van de fiets was afgekomen, in te halen. Mathijm Wassink van Triteam Chalet Beyond maakte het individuele podium vol.

AV Impala uit Drachten kon vanwege blessures niet met het sterke team van de vorige keren aan de start verschijnen. Na twee 1e plaatsen moesten zij vandaag genoegen nemen met een 5e plaats.

Hierdoor is er een nieuwe koploper in de tussenstand in het algemeen klassement, Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro uit Apeldoorn heeft de leiding (met 5 punten) overgenomen van AV Impala, dat nu 2e staat met 7 punten. Derde is DSTV Aloha uit Enschede met 16 punten.

Onderin het klassement doet Triteam Sports Planet uit Westervoort goede zaken, met de 10e plek van vandaag is het team geen hekkensluiter meer.

De laatste wedstrijd voor de teams vindt plaats na de zomer op 14 september in Almere. Hier vindt de finale plaats voor zowel de Schuiteman 2e Divisie Noord, de Schuiteman 2eDivisie Zuid, als ook voor de Lotto Eredivisie.

De volledige uitslag en het nieuwe algemeen klassement zijn hier terug te vinden.