Van Egdom wint NK en leidt Team4Talent naar nieuwe zege in Eredivisie

 In Eredivisie
Jorik van Egdom

Foto: Hamperium Fotography

Het was lang geleden dat een junior de verzamelde nationale elite klopte op een NK. Jorik van Egdom deed het vandaag en werd daarmee de opvolger van Ralph Zeetsen. De Belg Tim Brydenbach werd tweede op het open NK, voor Evert Scheltinga en Youri Severin. Met vier mannen in de top tien maakte Team4Talent opnieuw de favorietenrol in de Lotto Eredivisie waar.

Veenendaler Jorik van Egdom maakte vandaag in Amsterdam zijn favorietenrol op het NK sprinttriathlon meer dan waar. De junior meldde zich na het zwemonderdeel al snel in de kopgroep, zag zijn vooraf hoogst ingeschatte opponent Marco van der Stel nog op avontuur gaan, maar kon met hulp van zijn ploeg Team4Talent in ideale positie aan het lopen beginnen. Van Egdom liep daarop met gemak weg van de rest van het veld. De Belg Tim Brydenbach was de enige die hem nog in zicht hield. Tweede op het NK werd Evert Scheltinga, de uittredend kampioen en de derde plek was voor Youri Severin uit Almere.

Het nog altijd ongeslagen Team4Talent pakte ook in Amsterdam de dagzege en versterkte daarmee de leidende positie in het klassement van de Lotto Eredivisie Triathlon. Triathlonteam.nl uit Ede was tweede in de daguitslag, na een collectief sterk looponderdeel en gaat  nu naar plek twee in het tussenklassement. De derde plek was vandaag voor Challenge TVA uit Almere, voor Squadra Veloce uit Eindhoven, ProTriathlon Sittard en Trimates Utrecht. ProTriathlon zakt naar plek drie in de tussenstand, net voor Challenge TVA en Trimates.

Over twee weken gaat de Lotto Eredivisie verder met de sprinttriathlon van Stein op zaterdag 21 juni. In augustus staat de triathlon van Veenendaal op het programma en de Eredivisie wordt afgesloten half september tijdens de triathlon van Almere.

Uitslagen: Vrouwen / Mannen