Utrecht ontvangt 1eDivisie met sprinttriathlon

 In 1eDivisie

De vierde wedstrijd van de 1eDivisie 2014 is zondag in Utrecht. Promotie en degradatie worden steeds belangrijker voor de 55 teams die in actie komen in de een na laatste race uit de competitie.

De strijd om kampioenschap en degradatie komt steeds meer in beeld. Triteam Van Wijnen uit Goor en Wilmink Poedercoating/Triotters uit Eindhoven zijn bij de mannen favoriet voor de zege en kanshebbers voor het kampioenschap. De Eindhovenaren wonnen de vorige wedstrijd in Oud Gastel, terwijl de Tukkers in de eerste twee races van het seizoen goede zaken deden. Bij de vrouwen zijn Beeldreclame/Tri-Fa uit Maasland en Kijani uit Geldermalsen de gedeelde koplopers na drie wedstrijden. Samen met Hellas 2 uit Utrecht zijn zij de favorieten zondag.

Onderin moeten de mannenteams vanaf plek 17 zich zorgen maken om degradatie. DTC uit Heerhugowaard zit op plek 17 op de wip. Bij de vrouwen begint de gevarenzone vanaf plek 18, met TV Hilversum en Sanders Puzzelboeken/Aquapoldro Apeldoorn op gelijke hoogte na drie races.

Finish Triathlon Utrecht

Fair play
Tijdens de wedstrijd in Utrecht zal er extra aandacht zijn voor fair play. Stayeren is niet toegestaan en er zal door de aanwezige jury extra op gelet worden op het technische fietsparcours in Utrecht. Atleten zijn deze week opgeroepen door de competitie-organisatie om stayerregels in acht te nemen en competitievervalsing te voorkomen.