Finale Schuiteman 2eDivisie in Almere belooft spektakel

 In 2eDivisie

voorbeschouwing-finale-almere-2edivisieNa ruim twee maanden ‘zomerstop’ staan zondag 14 september alle teams uit de Schuiteman 2eDivisie aan de start in Almere. Het seizoen begon voor subdivisie ‘Noord’ en subdivisie ‘Zuid’ gezamenlijk in Arnhem. De teams uit het noorden van het land streden daarna in Groningen en Stiens tegen elkaar; de teams uit het zuiden in Weert en Oss. Almere is voor alle teams het toneel voor de finalewedstrijd.

 

Teamrelay

De wedstrijd in Almere is een zogenaamde ‘teamrelay’. In estafettevorm leggen alle (vier) teamleden elk 380 meter zwemmen, 7,5 km fietsen en 2,5 km lopen af. Na de finish van het vierde teamlid weten we wie de winnaars zijn van de slotwedstrijd in de 2eDivisie.

 

Publiek is meer dan welkom

Het hele weekend staat Almere in het teken van triathlon. Het epicentrum van het evenement is gelegen aan de Esplanade in Almere. Vrijdag en zaterdag staan er diverse Challenge-onderdelen (waaronder het EK Long Distance) op het programma.
Zondag zijn er meerdere series ‘teamrelay’ (waaronder ook de finale van de Lotto Eredivisie). Om 10.00 uur klinkt aan het Weerwater het startschot voor de finale van de Schuiteman 2eDivisie. De prijsuitreiking is om 12.30 uur.

 

Spanning en spektakel

Het belooft een zeer spannende wedstrijd te worden. Naast strijd om de dagzege, staat ook een goede plaats in het eindklassement op het spel. De nummers 1 en 2 uit zowel ‘Noord’ als ‘Zuid’ promoveren naar de 1eDivisie. De nummers 3 t/m 16 handhaven zich in de Schuiteman 2eDivisie. Voor de nummers 17 en lager breekt een spannende tijd aan. Zij degraderen hoogstwaarschijnlijk naar een nog op te zetten 3eDivisie.

 

Titelkandidaten

In de 2eDivisie Zuid staan Hellas 3 uit Utrecht en Saton Optiek / De Zijl 2 uit Leiden op dit moment op een gedeelde 1e plaats; op de voet gevolgd door Idejo / TV Krimpenerwaard uit Ammerstol. Deze drie teams lijken uit te gaan maken wie promoveert.
Rondom plek 16 ligt alles heel dicht bij elkaar. Flink wat teams zitten nog in de gevarenzone en zullen alles uit de kast moeten halen in Almere. TZC Vahalis 2 uit Tiel (momenteel 18e) heeft al aangegeven vol voor de 16e plek te gaan. Een mooi doel, waar ongetwijfeld meer teams voor zullen gaan.

In de 2eDivisie Noord strijden Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro uit Apeldoorn en AV Impala uit Drachten om de titel. Beide teams zullen waarschijnlijk promoveren naar de 1eDivisie.
Ook hier ligt het rond plek 16 dicht bij elkaar. TTW 3 uit Weesp, Triathliem 2 uit Didam en het tweede team van Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro zullen uitvechten wie uiteindelijk bij de beste 16 teams eindigen.