Finale-waardige strijd in Almere

 In 2eDivisie

finale-almere-2edivisieHet beloofde spannend te worden tijdens de finale van de Schuiteman 2eDivisie Triathlon, afgelopen zondag in Almere. En dat werd het! In de mooie entourage die de organisatie van Challenge Almere – Amsterdam verzorgde streden de 45 teams voor wat ze waard waren.

Om 10.00 uur klonk het startschot van de ‘teamrelay’. In de ruim twee uur wedstrijd die volgde kon het publiek genieten van spectaculaire wissels, snelle fiets- en looponderdelen en de nodige tussensprintjes. Alles werd uit de kast gehaald voor een goede dag- en eindklassering.

Schuiteman 2eDivisie Noord

In Noord ging de dagwinst na een indrukwekkende race naar AV Impala uit Drachten. Het team domineerde de wedstrijd en zette de snelste tijd van de dag neer. DSTV Aloha uit Enschede werd knap tweede, mede dankzij Devi Wolthuizen, die de snelste individuele tijd van de dag had en daarmee een flinke inhaalslag maakte. Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro uit Apeldoorn volgde op de derde plek.

Bijzondere aandacht was er voor TVA 3 (de TVAdelaars) uit Almere. Het team speelde niet alleen een thuiswedstrijd; veel teamleden zijn actief betrokken bij de organisatie van de Challenge Almere – Amsterdam en maakten daarmee dit bijzondere triathlonweekend mede mogelijk.

De strijd om de eindzege werd een ‘close finish’. Door de winst van AV Impala en de derde plek van Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro kwamen beide teams op een gedeelde 1e plaats. Het ‘plaatscijfer’ (een soort doelsaldo) gaf de doorslag. Sanders Puzzelboeken / Aquapoldra pakte de winst, AV Impala werd tweede, DSTV Aloha derde.

Schuiteman 2eDivisie Zuid

In Zuid pakte Idejo / TVK uit Ammerstol opnieuw (na winst in Weert en Oss) de dagwinst. Een belangrijke atleet in dit team is Michael Groen, die (na individuele winst in Weert en Oss) ook in Almere één van de snelste mannen van de dag was. VZC 3 uit Veenendaal kwam verrassend sterk voor de dag en pakte de tweede plaats, gevolgd door Hellas 3 uit Utrecht, dat daarmee goede zaken deed voor het eindklassement.

Ook in Zuid gaf het ‘plaatscijfer’ de doorslag in het eindklassement. Hellas 3 pakte de winst door Idejo / TVK ‘op doelsaldo’ te verslaan. Saton Optiek / De Zijl 2 (dat in Almere de vierde plaats pakte) draaide een heel constant seizoen en zag dat terug in een mooie derde plaats overall.

Promotie / Degradatie

AV Impala, Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro en Idejo / TVK zijn verzekerd van promotie naar de 1eDivisie. Welk tweede team ‘uit zuid’ promoveert wordt duidelijk na de finale van de 1eDivisie-wedstrijd, komend weekend in Maastricht.

Onder in het klassement zullen we afscheid moeten nemen van een aantal teams. Deze teams zullen in 2015 hoogstwaarschijnlijk uitkomen in een nog op te richten 3eDivisie.

En verder?

Wij kijken terug op een heel mooi eerste seizoen Schuiteman 2eDivise Triathlon! De komende tijd zal er gekeken worden hoe we in 2015 vorm kunnen geven aan de nog steeds groeiende interesse in de teamcompetities. Zodra hierover meer bekend is, brengen we dit uiteraard naar buiten. Keep posted!