Team4Talent en Hellas Utrecht prolongeren landstitels in Lotto Eredivisie Triathlon

 In Eredivisie

Hellas Utrecht landskampioen vrouwen Lotto Eredivisie TriathlonMet een spetterende estafette voor de snelste triathlonteams van Nederland werd Challenge Almere-Amsterdam vandaag uitgeluid. Team4Talent en Hellas Utrecht zetten het prolongeren van hun landstitels extra luister bij door ook de slotwedstrijd te winnen, al hadden ze daar niet de hele race zicht op. Challenge Almere-Amsterdam was voor de derde keer gastheer van de finale van de Lotto Eredivisie Triathlon.

Olympische topatletes actief in Eredivisie

Olympiër Rachel Klamer opende voor TC Twente de race door in haar eentje anderhalve minuut voorsprong te nemen. Gouden waterpolospeelster van 2008 Rianne Guichelaar kon die voorsprong niet vasthouden, toen Linda van Bemmel van Hellas Triathlon orde op zaken stelde en resoluut de leiding nam. Die werd daarna door de Utrechtse vrouwen niet meer uit handen gegeven. Moeder en dochter Brigit Landewé en Pien Keulstra wisten vervolgens plek twee te verzekeren voor de Twentse vereniging. Een sterk optreden van Danne Boterenbrood bezorgde Runnersworld/Triteam Groningen de derde plaats in de finalewedstrijd. In het eindklassement eindigde Trivio/Long Distance Team op plek twee, voor de Groningse vrouwen.

Spannend duel Team4Talent en ProTriathlon

Menno Koolhaas opende sterk namens ProTriathlon en pakte 25 seconden voorsprong op Almeerder Youri Severin, die zijn teamgenoten van Team4Talent daarna de rollen om zag draaien. Het slotakkoord van Marco van der Stel en Evert Scheltinga, de kopmannen van hun formaties, was echter daverend. Scheltinga trok aan het langste eind, toen Van der Stel op de streep negen seconden tekort kwam voor de dagwinst. Sven Strijk bezorgde met een sterk optreden zijn Triteam4Unicef de overgebleven podiumplek in Almere. De Rotterdamse formatie bezet dezelfde plek in de eindstand, terwijl Triathlonteam.nl de tweede plaats handhaafde, ondanks een zesde plek in de daguitslag. Challenge/TVA Almere en Squadra Veloce Eindhoven zorgden voor een unicum in de Lotto Eredivisie door met een fotofinish het seizoen te eindigen. Na rijp beraad werd Squadra Veloce voor Challenge/TVA geklasseerd. Voor het eindklassement had het geen gevolgen. De Almeerders werden vijfde.

Uitslagen

Mannen
Vrouwen
Eindstand Mannen
Eindstand Vrouwen