Teams 1eDivisie Triathlon voor finalewedstrijd naar Maastricht

 In 1eDivisie

Triathlon MaastrichtDe laatste wedstrijd van de 1eDivisie Triathlon 2014 vindt zaterdag plaats in Maastricht. Behalve de kampioenstitels staan ook promotie en degradatie op het spel in de slotwedstrijd. De race gaat over de Olympische afstand.

Triteam Van Wijnen op titelkoers
Bij de mannen ligt Triteam Van Wijnen uit het Twentse Goor op titelkoers. Ook Wilmink Poedercoating/Triotters uit Eindhoven maakt goede kans op promotie naar de Lotto Eredivisie. Onderin is het degradatiespook aanwezig en moeten verschillende teams nog flink aan de bak om afdaling naar de Schuiteman 2eDivisie te voorkomen.

Strijd tussen Maasland en Geldermalsen bij de vrouwen
Beeldreclame/Trifa uit Maasland en Kijani Geldermalsen zijn de belangrijkste kampioenskandidaten bij de vrouwen. De vorige wedstrijd in Utrecht gaf een zeer spannend verloop, met ook Hellas 2 uit Utrecht en Runnersworld/Triteam 2 Groningen in de top van het klassement.

Ondanks enige aanloopproblemen en het daardoor verzetten van het evenement van zondag naar zaterdag, kan de finale van de 1eDivisie gewoon plaatsvinden. Met de belangen die voor de teams op het spel staan, zal de jury extra alert zijn op stayerproblematiek, om een zo zuiver mogelijk wedstrijdverloop te garanderen. Op het spel staan behalve de dagklassementen ook de eindrangschikking, waarin geldprijzen te verdienen zijn voor de winnende teams. De kampioenen nemen 400 euro mee naar huis, terwijl de nummers 2, 3 en 4 achtereenvolgens 300, 200 en 100 euro mogen bijschrijven.

De 1eDivisie Triathlon is een competitie voor triathlonteams op het één na hoogste niveau. In vijf races beslissen de deelnemende mannen- en vrouwenteams over promotie naar de Lotto Eredivisie en degradatie naar de Schuiteman 2eDivisie. In 2014 bestond de competitie uit wedstrijden in Enschede, Almere, Oud Gastel, Utrecht en Maastricht. De triathlon van Maastricht wordt voor de tweede keer georganiseerd door Stichting Triathlon Limburg.