3eDivisie Triathlon gaat van start in Arnhem

 In 3eDivisie

Zondag wordt het startsein gegeven voor de vierde jaargang van de teamcompetities triathlon. Nieuw dit jaar is de 3eDivisie, die in Arnhem haar ouverture beleeft. Atleten uit de competitiepoule Zuid komen daar in actie op de teamtriathlon. Ook de Schuiteman 2eDivisie is zondag te gast in Arnhem.

De teamtriathlon van Arnhem is pas toe aan haar tweede editie, maar toch komen zondag bijna 700 atleten in actie in de Gelderse hoofdstad. Het raceconcept bestaat uit een wedstrijd voor teams van vier atleten, die gezamenlijk bijna 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De tijd van de derde atleet bepaalt het finishresultaat. Samenwerken is toegestaan, waardoor teamtactiek een grote rol speelt.

In de 3eDivisie triathlon komen in totaal 59 verenigingen in actie, zie zijn onderverdeeld in Zuid en Noord. De competitie voor de 3eDivisie Zuid begint in Arnhem, terwijl de atleten in Noord op 17 mei voor het eerst in actie komen in Enschede. Noord gaat daarna verder in Groningen, Didam en Enschede. Zuid komt in actie in Weert, Oss, en Spijkenisse. Eind september is in Amsterdam de competitiefinale, waarna bekend is welke teams uit Noord en Zuid promoveren naar de 2eDivisie.