Start seizoen 2015 Schuiteman 2eDivisie in Arnhem

 In 2eDivisie

11080855_906245366063652_1081762393988427177_oZondag is het weer zover: het wedstrijdseizoen van de teamcompetities gaat van start met de aftrap van de Schuiteman 2eDivisie. De Teamtriathlon in Arnhem is gastheer voor de eerste wedstrijd van deze divisie.

De Schuiteman 2eDivisie gaat alweer het tweede jaar in. Na een succesvol eerste jaar waarin alleen de mannen de strijd tegen elkaar opnamen, zal er dit jaar ook gestreden gaan worden door de vrouwen.
Ook dit jaar is de Schuiteman 2eDivisie verdeeld in twee regio’s: Noord (met 18 mannen en 15 vrouwen teams) en Zuid (met 20 mannen en 17 vrouwen teams). In Arnhem zullen zowel de teams uit de 2eDivisie Noord als de 2eDivisie Zuid aan de start verschijnen. Zij nemen het daar op tegen de teams uit hun eigen regio.
De wedstrijd in Arnhem gaat over 475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen en wordt in teamverband afgelegd. Het openluchtbad Klarenbeek vormt daarbij het kloppend hart van de wedstrijd. Om 13.00 uur zullen de vrouwen van Zuid als eerste van start gaan.

Vanwege de overweldigende belangstelling voor de teamcompetities is er dit jaar ook een 3eDivisie (alleen voor mannen) in het leven geroepen. De teams van de 3eDivisie Zuid zullen ook van start gaan in Arnhem in hun eerste wedstrijd.

We kijken uit naar de seizoenstart in Arnhem en zijn heel nieuwsgierig naar de onderlinge verhoudingen binnen de competities.

Na Arnhem strijden de teams uit de 2eDivisie Zuid in Weert en Amsterdam tegen elkaar, de 2e Divisie Noord doet dat in Nijeveen en Stiens. Na een gezamenlijke wedstrijd in Utrecht zullen dan in het finaleweekend van 5 en 6 september in Apeldoorn en Enschede de teams strijden om de eindoverwinning, en proberen daarmee promotie naar de 1eDivisie af te dwingen.