Campusterrein Universiteit Twente opnieuw gastheer opening 1eDivisie Triathlon

 In 1eDivisie

tab-1edivisieVoor het tweede jaar op rij is de UT Triathlon het evenement waar de 1eDivisie Triathlon het seizoen aanvangt. De dertigste editie van de door DSTV Aloha georganiseerde wedstrijd is dit jaar ook gastheer van de 3eDivisie Noord. De competitieteams leggen in de ochtenduren een individuele Supersprint triathlon af en starten ’s middags in teamverband op de Achtste triathlon.

De 1eDivisie Triathlon kent een stuk minder teams dan in 2014. Het niveau is waarschijnlijk alleen maar hoger geworden. 21 Mannenteams en 16 vrouwenteams verschijnen zondag aan de start voor het derde competitiejaar van de 1eDivisie. Naast degradanten uit de Eredivisie zijn er ook promovendi uit de Schuiteman 2eDivisie bij gekomen in de 1eDivisie. De concurrentie om de topklasseringen zal nog groter zijn dan andere jaren.

Teams dragen vaste startnummers, hebben herkenbare badmutsen in de huisstijl van de competitie en in plaats van startnummers worden er decals, startnummers in de vorm van plaktattoos gedragen. De inmiddels bekende videocrew is aanwezig om beelden te schieten voor een sfeerreportage. Na Enschede gaat de 1eDivisie verder met races in Almere, Oud Gastel, Leiderdorp en de ontknoping is op de Amsterdamse Bosbaan eind september.