Deelnemers Lotto Eredivisie maken kans op plaatsing ETU Teamfinale

 In Eredivisie
Teamrelay Almere

Hamperium Photography

De Europese triathlonfederatie ETU organiseert op zondag 4 oktober in de Franse kustplaats Nice als afsluiting van het seizoen een Europese race voor triathlonclubs.

Deze try-out zal bij gebleken succes in de toekomst een heus EK voor clubteams gaan vormen. Nederland mag in 2015 twee teams afvaardigen. De finale van het Europese triathlonseizoen bestaat uit een mixed teamrelay, waarin per team twee mannen en twee vrouwen uitkomen.

De teamtriathlon van Amsterdam Nieuw-West op zondag 7 juni dient als qualifier voor de ETU-race. Het winnende mannenteam en het winnende vrouwenteam in Amsterdam ontvangen een uitnodiging van de NTB om te worden afgevaardigd naar Nice en komen daar in gemengde samenstelling aan de start als twee teams. Meer details over Europese teamfinale volgen later in het seizoen.