Eerste nationale triathlontitel voor Pien Keulstra en dagzege Eredivisie voor Hellas Utrecht

 In Eredivisie
Pien Keulstra

Foto: Sonja Jaarsveld

Een tactisch sterk optreden leverde multisporttalent Pien Keulstra vandaag de eerste NK-titel in de triathlonsport op tijdens de Stadstriathlon Weert. Keulstra regisseerde de wedstrijd op de fiets na een aarzelend zwemonderdeel en maakte het karwei daarna lopend af. Sarissa de Vries, voormalig NTC-atlete werd knap tweede, voor de Almeerse Ilona Eversdijk. Keulstra werd met haar team TC Twente tweede in de daguitslag van de Lotto Eredivisie, met minimaal verschil achter de kampioensformatie Hellas Utrecht en voor Trivio/Long Distance Team.

Keulstra regisseert

Jasmijn van de Burg, uitkomend voor Hellas Utrecht, voerde het veld aan na 1500 meter zwemmen in Weert. In haar kielzog ook opkomend talent Kirsten Nuyes en Ilona Eversdijk. Op de fiets sloten Sandra Wassink uit Hoevelaken, Sarissa de Vries, uitkomend voor Ferro Mosae uit Maastricht en een paar ronden later ook Pien Keulstra aan. De Boekelose had toen al een opmars gemaakt. Keulstra was het ook die in de laatste ronde slim een afscheiding forceerde met De Vries en Eversdijk. Het drietal begon samen aan het looponderdeel en zag de vooraf als favoriete bestempelde Kirsten Nuyes nooit meer terugkeren. Keulstra en De Vries hielden het lang spannend, maar de Twentse toonde zich de sterkste in de finale.

Teampodium bonus

“Dit was het scenario dat ik voor ogen had”, zei de kampioene na afloop.”Dat de wind vandaag zo sterk was, maakte het voor mij alleen maar beter. Met mijn schaatsachtergrond heb ik de kracht om daarmee om te gaan. Ik was hier al een keer vijfde en ditmaal kwam ik voor minstens een podiumplek. De titel winnen is geweldig. Met het team op het podium staan in de Eredivisie is een extra bekroning. Het podium bij het NK voor beloften tot 23 jaar bestond ook uit Pien Keulstra en Ilona Eversdijk. Kirsten Nuyes maakte het compleet met haar bronzen medaille. De Lotto Eredivisie gaat volgende week zondag verder in Amsterdam met een teamtriathlon tijdens de Triathlon Amsterdam Nieuw-West bij de Sloterplas.