Reserveteams TV Almere en Hellas pakken winst in DUIN triathlon Almere

 In 1eDivisie

Tijdens de tweede wedstrijd uit de 1eDivisie triathlon 2015 werd onder bijzonder mooie weersomstandigheden hard gestreden voor het podium. Hoe goed het weer ook was, de harde wind maakte zowel het zwemonderdeel, met een behoorlijke golfslag, als het fietsen zwaar. Het afsluitende hardlooponderdeel was ook niet bepaald makkelijk. De naam “DUIN” triathlon werd nog even eer aangedaan.

Vrouw tegen vrouw op de dijk
Bij de vrouwen werd Hellas 2 uit Utrecht eerste, gevolgd door Fysiotraining/TTW Weesp en TV Arnhem. In de sprint triathlon mocht er reglementair gestayerd worden. Bij de eerste doorkomst op de fiets leek het daar bij de dames echter nog niet op. De eerste vijf dames vochten allemaal individueel in hun strijd tegen de harde wind op de dijk. Pas in de tweede ronde werden er een paar kleine groepen geformeerd. Channah Brandsema van Hellas 2 was uiteindelijk de sterkste, gevolgd door Charlotte Lenting van Triathliem Didam. Beiden legden het fietsonderdeel solo af en konden hun positie ook tijdens het lopen verdedigen. Sharon Zuijdervliet van TV Arnhem werd derde. In het algemeen klassement gaat Hellas 2 aan kop. Triteam Groningen 2 en TV Arnhem staan op twee en drie.

IMG_9131

Waaiers bepalen mannenrace
Bij de mannen ontstonden al vrij stel na het zwemmen fietsgroepen. Doordat de wind op de kant stond bleven de groepen relatief klein. Wie achter aan in de groep fietste, waaide eraf. Devi Wolthuizen van TC Twente 2 klokte niet alleen de snelste zwemtijd maar beschikte ook over de beste loopbenen uit een kopgroep van zeven triatleten. Hij was als eerste aan de meet. Hij werd gevolgd door Pim Lebouille van TVA 2 uit Almere en “good old” Menno Iedema van AV Impala werd derde. De teamuitslag was verrassend, met een geheel nieuw podium ten opzichte van de openingswedstrijd in Enschede. Pim Lebouille en de broers Jacobs van TVA 2 uit Almere zorgden voor het beste teamresultaat van de dag en stonden op de hoogste trede. Zij werden gevolgd Kijani – Geldermalsen, dat in Enschede nog vierde werd, en AV Impala uit Drachten, een promovendus uit de Schuiteman 2eDivisie. In het algemeen klassement gaat TC Twente 2 uit Enschede aan de leiding met daarachter Kijani en VZC 2 uit Veenendaal.

IMG_9138

Over drie weken gaat de 1eDivisie verder met een individuele “non drafting” Olympische afstand in Oud Gastel op het programma op zaterdag 27 juni. De competitie kent daarna nog een stayersprint in Leiderdorp op zondag 9 augustus. De finalewedstrijd is een teamrelay, die bij de Bosbaan in Amsterdam gehouden wordt op zondag 26 september. Dan wordt bekend welke teams kampioen worden en wie er promoveert naar de Eredivisie of degradeert naar de 2eDivisie.

.